NOVA SUPERBAKTERIJA: Prenosi se SEKSUALNIM putem a OVO je jedini način da se zaštitite!

Može biti opasna.

Ova bakterija je seksualno prenosiva, a lekari upozoravaju da je ona nova infekcija koja će se sve više širiti.

Reč je o mikoplazmi, bakteriji kojoj nedostaje ćelijski zid, te zato većina antibiotika na njih ne deluje. Mikroplazma često ne pokazuje nikakve simptome, a uprkos tome uzrokuje čitav spektar zapaljenskih oboljenja gornjeg dela genitalnog trakta, zbog kojih žene mogu da ostati neplodne.

Evo kako da znate da li da odabrate anticelulit kremu koja GREJE ili koja HLADI!

Seks

Foto: Profimedia

KORSET BIRAJU LAVICE, OVAN “PRLJAVU PRIČU”… Evo ŠTA preferiraju ostale DAME zodijaka! (FOTO)

Kod muškaraca, može da izazove upalu uretre, sa simptomima sekreta iz penisa i bola pri uriniranjuKod žena, ako ima simptoma, obično su to bol u predelu materice, groznica, a često i krvarenje.

Kako se prenosi mikroplazma?

Mikoplazma se uglavnom prenosi seksualnim putem, zbog čega su kondomi jedina zaštita.

Često može da prođe nedijagnostikovana, ili čak i da se zameni sa hlamidijom.

Tek nedavno su razvijeni posebni testovi samo za mikoplazmu, ali i dalje nisu u širokoj upotrebi, pa se greške u dijagnostikovanju i dalje dešavaju.

– Zbog toga lekari moraju da mnogo više razgovaraju sa svojim pacijentima o mikoplazmi i mogućim simptomima. To je još jedan vrlo dobar razlog da nikako ne praktikujete seks bez kondoma – upozorava dr Piter Grinhaus, konsultant iz Bristola.

 

seks

Foto: Profimedia

 

Kondom jedina prevencija.

– Svi su mnogo zaštićeniji kada insistirate na kondomima sa novim partnerima, sa partnerima sa kojima niste u obavezi, i u suštini sa svim partnerima sa kojima nemate potpuno poverenje u monogamiju. Ako imate bilo kakav neuobičajen osećaj, svakako se što pre testirajte na polne bolesti -zaključuje dr Helen Fajfer, mikrobiolog.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije