ŠOK TREND ZAHVATIO ŽENSKI SVET: One sada slave svoju prvu MENSTRUACIJU a EVO i kako!

One razbijaju stereotipe.

Do sada su se slavili, rođendani, krštenje, polazak u školu i razne druge prilike ali sudeći po trendu koji je zahvatio zapadni svet sada postoji i novi razlog za slavlje. Majke sada priređuju zabave povodom prve menstuacije svoje ćerke. Sve je isto kao i na običnim rođendanskim proslavama sa time što je tematika zabave zasnovana na provom ciklusu.

Naime, devojčice su često nesigurne, uplašene i osećaju stid zbog svoje prve menstruacije pa su majke rešile da im pomognu da ovaj važan životni događaj shvate na prirodan način i prihvate svoju ženstvenost.

Ovo je zapravo način da se devojčice na zabavan način i u opuštenoj atmosferi edukuju o stanju svog organizma, promenama koje slede a sve kroz iskustva drugih žena i devojaka koje su u skorijoj prošlosti prošle kroz isti proces.

 

A post shared by Rachelle Lauri (@rachellelauri) on


Na ovim žurkama se služe torte u obliku tampona, materica, uložaka i sladoleda ukrašenih sirupom od jagode koji aludira na krv. Dvanaestogodišnja Bruk Li sa Floride podelila je na društvenim mrežama slike sa zabave koju joj je priredila njena majka Šili i od tada ove žurke su prisutne svuda. Poznata manekenka Tajra Benks otkrila je i da je njena mama priredila žurku kada je ona sa 15 godina dobila svoju prvu menstruaciju.

A post shared by Sara Renkonen (@gaylien3000) on

Mnoge devojčice prvu menstruaciju dočekaju nespremne i zato je baš ovo način da se na najprijatniji mogući način, ukaže ovim devojčicama kako je njihovo stanje normalna stvar, kao i to da nisu same jer svaka žena mora proći kroz isti proces koji vodi odrastanju i novim fazama života kod žene.

Foto Profimedia Instagram
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije