ODLIČAN IZBOR: Orašasti plodovi su najdragoceniji saveznik ženskog ZDRAVLJA!

Zdravlje pre svega.

Orašasti proizvodi su odličan izbor zdravih masnoća koje su potrebne ženskom organizmu. Bez obzira da li volite orahe, bademe, lešnike preporuka stručnjaka je da ih jedete sirove ili blanširane da biste imali najbolji efekat na zdravlje. Šaka je odlična mera za dnevni unos.

Ove ukusne grickalice obiluju mononezasićenim i polinezasićenim omega-3 masnoćama koje se nazivaju i esencijalnim masnim kiselinama.

Reč je o zdravim mastima, koje doprinose gubitku kilograma, drže nas duže sitim, a istraživanja su pokazala da osobe koje redovno jedu bademe, orahe i druge orašaste plodove imaju manji rizik od srčanih bolesti, ređe pate od visokog krvnog pritiska i metaboličkog sindroma.

Svaka vrsta ima neke svoje specifičnosti, a evo šta bi trebalo da znate.

Kineska kuhinja za početnike

Bademi 

Bademi

Foto: Profimedia

Sprečavaju gojaznost, dijabetes i visok pritisak. Bademi sadrže manje kalorija od drugog orašastog voća, a studije su pokazale da njime možete da smanjite loš holesterol. Zaslužni su i za skidanje masnih naslaga posebno sa struka.

Pospešite lučenje serotonina na jednostavan i prirodan način

Orasi 

orasi

Foto: Profimedia

Čuvaju zdravlje srca i mozga, štite od demencije i Alchajmerove bolesti, smanjuju upalne procese, a popularni su jer obiluju alfa-linolenskom kiselinom.

Istraživanje iz 2011. godine pokazalo je da orasi imaju veću antioksidativnu moć od svih drugih orašastih plodova.

Držite noge podignute barem 10 minuta dnevno i rezultat će vas iznenaditi!

Lešnici 

Lešnik

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..