Kineska kuhinja za početnike

Privlači vas ukus Orijenta, ali ne znate kako da ga rekreirate u svojoj kuhinji? Evo nekoliko saveta za vas.

1. Namirnice pržite što kraće – kineska hrana jedna je od najzdravijih upravo zbog
minimalne termičke obrade.2. Koristite đumbir – koren đumbira jedan je od sastojaka koji kineskoj kuhinji daju prepoznatljiv ukus. Najbolje je, i najzdravije, da koristite svež. Samo oprezno– aroma đumbira veoma je jaka.

3. Koristite susamovo ulje – ulje susama još jedan je od nosilaca ukusa kineske hrane. I ovde budite pažljivi, dve-tri kašičice i više je nego dovoljno zbog snažnog ukusa.

4. Koristite soja sos – ova namirnica osnova je kineske kuhinje. Koristi se jednako za mariniranje, tokom pripreme i kao preliv za gotova jela. Bez soja sosa prosto nećete postići ukus koji očekujete.

5. Koristite orašaste plodove – kikiriki, badem ili indijski orah napraviće kontrast u
teksturama vašeg jela, ali i oni čine jedan od prepoznatljivih ukusa kineske hrane.

6. Zasladite – veliki broj jela kineske kuhinje sadrži med ili žuti šećer. Ne plašiti se da u svoje jelo unesete i slatku notu – izbalansiraće ljuto i kiselo, dva jednako istaknuta ukusa ove svetske kuhinje.

7. Pustite mašti na volju – kombinujte, istražuje i improvizujte. Kineska kuhinja trpi odstupanje od recepta i inovaciju. Ubaciti nešto što volite, izbacite ono što vam smeta, ukrstite različite recepte, pa to servirajte preko pirinča i – uživajte!

Izvor/Autor Buduar.rs
Komentara
Očitavanje..