Otkrivamo: zašto je nekim ženama teško da dožive ORGAZAM

Glavni krivac za teško postizanje orgazma je naša anatomija, barem prema najnovijem istraživanju sprovedenom na Medicinskom fakultetu u Indijani! Ovo saznanje obara dosadašnje tvrdnje da na ženski orgazam utiču samo naš odnos i stav prema seksu.

Kod muškaraca je stvar drugačija: erekcija je pod kontrolom parasimpatikusa, dakle nije potpuno voljna radnja. To zapravo znači da je mušku erekciju, kao i ejakulaciju, priroda uredila sama. Njima od anatomije praktično ništa ne zavisi.

Međutim, kod žena je drugačije. Konstitucija ženskih genitalija, kao i to kako će penis ili neki drugi stimulans prodreti u njih, prilično je važno, objašnjava dr Elizabet Emhart, profesorka na Medicinskom fakultetu u Indijani.

U načelu, ističe ona, istina je da naš seksualni život prilično zavisi od našeg stava, otvorenosti, samopouzdanja, poverenja u partnera, ali ne samo od toga.

Studija koju su sproveli pokazuje da naš doživaljaj seksa, kao i postizanje orgazma, zavisi i od same anatomije i da žene, zapravo, ne mogu da kontrolišu kvalitet svog seksualnog života u onoj meri u kojoj bi htele.

Probajte OVU neobičnu tehniku za postizanje orgazma, možda upali!

Ovo otkriće je za lekare prilično važno, a stručni tim sa Univerziteta u Indijani i klinike „Mejo“ nastaviće da istražuje dalje.
Interesantno je da su, proučavajući ovu temu, došli i do iznenađujućeg saznanja – da je mnogo više žena raspoloženo za pružanje oralnog seksa muškarcima nego što su muškarci spremni da ga pruže ženama. Zapravo, žene ga pružaju muškarcima čak i kada se to od njih uopšte ne traži.
Da li oni vole oralni seks, ne dovodimo u pitanje, ali ostaje pitanje da li mi to zaista toliko želimo?

Žena

Komentara
Očitavanje..