OVO MORATE ZNATI: 5 situacija u kojima nije dobro nositi tange

Većina ginekologa ne preporučuje nošenje tanga gaćica ženama jer je reč o tankom i oskudnom komadu donjeg rublja koje imaju tendenciju pomicanja i trenja, zbog čega stavljaju vlasnicu u opasnost od crvenila, iritacija kože, ali i čestih infekcija.

U ovim situacijama tange bi definitivno trebalo izbegavati kako bi sprečili neugodne posledice po intimno zdravlje.

1. Ne volite donje rublje od pamuka

Veštačke tkanine poput najlona potstiču nastanak vlage i gomilanja bakterija na osetljivom ženskom području zbog čega često dovode do raznih infekcija. S druge strane, pamuk omogućuje cirkulaciju vazduha oko vagine, te vam pomaže održati zdravlje ženskih organa. Ako ne volite nositi pamuk, odaberite svilene materijale donjeg rublja, a svakako izbegavajte nošenje tanga gaćica.

2. Ceo dan ste u odeći za vežbanje

Tanka odeća poput helanki od elastina zaustaviće cirkulacij i doprinijeti gomilanju bakterija u intimnoj zoni. Ako veći deo dana provodite u uskoj odeći – a pogotovo ako je vaša struka povezana s vežbanjem – uvek ponesite čist i suv par rezervnog donjeg rublja u koji se možete presvući nakon znojenja, a definitivno izbegavajte nošenje tangi.

3. Planirate kupiti novi kupaći kostim

Isprobavanje kupaćih kostima za leto uobičajena je aktivnost u ovo doba godine, no može dovesti zdravlje žene u opasnost ako u kabinu odlazite u tangama. Slip gaćice će vas zaštiti od eventualnih bakterija ostavljenih od brojnih žena koje su isprobavale isti par kostima pre vas, ali i nečistoća pokupljenih iz prodavnice.

4. Nosite kratku odeću

Gole noge, tange i kratka suknja loša su kombinacija za zdravlje žene, pogotovo ako imate sklonost sedenja na javnim mestima poput parkova ili u sredstvima javnog prevoza. Odbranite se od potencijalnih bakterija i virusa te za takve prilike birajte donje rublje koje će vam ponuditi više zaštite.

5. Prehlađeni ste

I najmanja prehlada dobar je pokazatelj da vam je imunitet tela oslabljen, i da ste podložniji infekcijama. U takvim trenucima najbolje bi bilo odlučiti se za par pamučnih gaćica koje vam nude maksimalnu udobnost i zaštitu. Tanga gaćice nisu dobar izbor ni kod osoba koje su inače podložne infekcijama intimnih delova tela.

izvor.kurir.rs

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije