Napravili smo skalu od 1 do 5 i na njoj rangirali kapacitet za laganje svakog horoskopskog znaka. Iako, nije uvek sve u danu i mesecu rođenja – na naš temperament dosta utiče i način života, Sunce, Mesec, Merkur i Mars – ovo su neke osnovne pretpostavke na koje biste mogli da obratite pažnju.

Neki su pravi licemeri
NEKI SU PRAVI LICEMERIFOTO: PROFIMEDIA

Ovan 1/5

Nije baš sklon laganju, a razlog je logičan – ne boji se suočavanja. Lagaće samo da zaštiti drugog, ali Ovan brzo zaboravlja priču, pa je velika verovatnoća da će vas brzo raskrinkati. Njemu više energije treba da sakrije laž nego da je prizna.

Bik 2/5

Ne vole da komplikuju život, pa će retko da se odluče na laganje. Tako se ne boje suočavanja, ako je potrebno. Učiniće to strpljivo i posvećeno, jer uvek vole da izraze ono što misle. Ako slaže, Bik će to uraditi jer je lenj.

Blizanci 3.5/5

Ne mora da znači da će Blizanac slagati po svaku cenu. Oni zapravo znaju da nije uvek sve crno-belo i da je istina relativna stvar. Ovaj znak je u sivoj zoni i zna, uopšteno da vreme sve menja – to mu je i moto, pa kada slaže zna da će se kad-tad istina razotkriti.

Rak 3.5/5

Nije konstantno lažov, ali s obzirom na to da je duboko emotivan Rak realnost vidi drugačije od drugih. Pre je sklon manipulaciji, nego laži, jer želi da ima kontrolu nad ponašanjem ljudi iz svog okruženja. Često ukrašava priču, pa je više lažov u tom smislu.

Lav 2.5/5

Nije toliko lažov koliko želi da ulepša realnost, pogotovo sebe. Slagaće da ispadne bolji nego što jeste u očima drugih ljudi.

Devica 1/5

Ne laže, osim ako nije duboko emotivno upletena u odnos sa nekim. Pošto se često dešava da Devica, koja je veoma stroga i ima visoke zahteve, nije kompatibilna sa nesavršenom prirodom drugog ljuskog bića, to može biti jedna od retkih situacija u kojoj će ona slagati. Druga je kada želi da sakrije svoju krivicu, jer ne može da podnese da ne bude savršena.

Vaga 3/5

Teško je definisati ovu vrstu izvrtanja istine. Dva su glavna razloga koje Vaga ima za laž – da odloži nešto oko čega nije sigurna i da ne učini nekoga nezadovoljnim. Često će se uplesti u laž, jer se boji posledica istine. Ovan ili Jarac bi ovu vrstu laganja nazvali licemerjem.

Škorpija 5/5

Ovom znaku je veoma teško da kaže nešto jasno i čisto. Za Škorpiju je to kao da je izašla naga u javnost. Laže iz straha da ne izgubi kontrolu. Koliko ume da bude iskrena, isto toliko ume i da slaže.

Strelac 2/5

Laganje je za Strelca trošenje prevelike energije. Poput Ovna, lako će zaboraviti mnoge detalje, pa time sam lako razotkriti istinu. On je toga svestan i zato često izbegava da laže.

Jarac 1.5/5

Nije znak koji je sklon laži, ali će to uraditi da bi ispunio svoju dužnost. Na primer, otac Jarac će slagati sina da bi ga naučio lekciji, majka da bi zaštitila porodicu. Oni to rade da sačuvaju sliku o sebi u javnosti. Slagaće da bi drugima ublažio svoju “surovu” istinu. Sve zavisi od toga o čemu je reč.

Vodolija 3/5

Cilj opravdava sredstvo za Vodoliju. Ako je pitate zašto laže, kao “iz topa” će vam nabrojati barem pet razloga za to. Nije znak sklon manipulaciji, ali lako će iskriviti realnost u svoju korist – pogotovo ako postoji “više dobro”. Vodolija misli da laganje nije greh.

Ribe 3.5/3

Teško je razumeti svet jedne Ribe. One, zapravo, ne mogu jasno da razaznaju šta je laž, a šta istina. Njihova vizija sveta je puna imaginacije i vole da veruju u ono u šta žele da veruju. Često pričaju jedno, a rade drugo. Iako ne lažu iz zle namere i sa predumišljajem, sa Ribom nikad ne znate na čemu ste.

(gostica.com)