Partnerstvo ne znači da se moramo potpuno promeniti da bi nas neko voleo

Partnerstvo! Volimo da kažemo da bismo uradili sve za ljubav, ali dobro razmislite i zapitajte se, da li biste zaista?

Verovatno razmišljate o tome kako biste se brinuli o svom partneru, stali uz njega bez obzira na sve, uvek ga podržavali i tako dalje.

Da li biste pogazili svoj ponos, vrednosti, želje, snove i izdali svoje najmilije za ljubav?

Mnoge žene su spremne da urade sve i više da zadrže svoju ljubav, ali postoje stvari u kojima se mora podvući crta, jer se inače ljubavna priča ne završava srećnim završetkom, barem ne za onog ko previše voli sebe ali sebe premalo.

Romantična ljubav, koja je tako lepa u mnogim filmovima i delima, ne funkcioniše u stvarnom svetu, ali mi i dalje žudimo za njom.

 

Između ostalog, može nas inspirisati idejom da radimo apsolutno sve za ljubav, plivamo okeane, živimo u kabini, istrajemo u nedogled, borimo se sa nesuđenim protivnicima i uhvatimo voljenu osobu na terminalu u poslednjem trenutku pre polaska.

Ako budemo očarani ili očarani time, verovatno ćemo biti jedini igrači u scenariju gde zaboravljamo sebe i cenu koju plaćamo za ljubav, gde jedni vole previše, a drugi premalo.

Odnosi se zasnivaju na kompromisima koji uključuju oboje, a ne samo jednog.

FreePik

Ne morate ovo da radite za nekoga ko vas voli

Neko ko istinski voli svog partnera želi mu samo najbolje, ali ne po svaku cenu. Ovo ne uključuje određene stvari koje bi trebalo da dokažu vašu ljubav i odanost.

Žrtvujući svoju radost da budete prihvaćeni

Svako zaslužuje da bude voljen, ali to ne znači da možemo naterati bilo koga da nas voli žrtvujući se za njih.

Sasvim je normalno da želimo da ugodimo i prilagodimo se nekome ko nas je očarao i opčinio, ali ne smemo zaboraviti sopstvene želje, stvari koje nam mame osmeh na lice, svoje snove i ko smo mi.

Poenta partnerstva nije u tome da se moramo potpuno promeniti da bi nas neko voleo, već da nas voli onakve kakvi jesmo.

A šta može biti lepše od nekoga ko nas prihvata i mi prihvatamo njega, bez mnogo poteškoća, jer se jednostavno poklapamo u vrednostima, pogledima i ciljevima, što je od suštinskog značaja za zajedničku budućnost, za koju ne moramo sami da se odreknemo.

Isključujući sve ostale iz svog života da živiš samo za njega

U početku se često dešava da poželimo da što više vremena provedemo sa partnerom, a sva ljubav samo zaiskri, pa brzo zaboravimo na sve ostale koji nas isto toliko vole.

To su naši najmiliji, koji su uvek bili uz nas, delili smo mnogo toga sa njima, od lepih do onih manje dobrih, ali oni su bili tu za nas.

Nemojte ih isključivati iz svog života samo zbog partnera, jer ćete tako zavisiti od njih, a u isto vreme nećete imati kome da se obratite ako se u vašem raju pojave problemi.

 

Tolerisanje svih grešaka i traženje izgovora za ponašanje partnera

Voljeti znači patiti – to ne znači da je partneru dozvoljeno da se ponaša prema nama kako želi, a da ne mora da nas gleda.

Na taj način i sami kokreiramo odnos u kojem smo izabrali ulogu žrtve, koja traži hiljadu i jedan izgovor zašto je vredno trpjeti odnos koji, u ovom slučaju, nema mnogo veze s ‘ljubavlju.

Dakle, poverenje, poštovanje ličnih granica, otvorena komunikacija, intimnost, bliskost i zajedničko vreme – samo su neki od gradivnih blokova pomoću kojih možemo da stvorimo bolje odnose, u kojima oboje vredno rade jer se vole, ali ne štete jedno drugom u ime ljubavi.

Foto FreePik FreePik
Komentara
Očitavanje..