Pet stvari koje vam ubijaju želju za seksom, a nije sve njegova krivica

„Može se živeti i bez toga!“, „Imam još posla koji moram da završim“, „Boli me glava“, „Umorna sam“… Postoji niz izgovora kojima se žene koriste da bi izbegle seks, a evo i pet razloga zašto opada ženski libido i ima li mu leka?

1. Uzimanje lekova na recept

Ako ste u depresiji, imate visok krvni pritisak ili holesterol i uzimate lekove na recept – oni mogu biti uzrok vašeg niskog libida. To takođe može dovesti do rečenice „gotovo je nemoguće da doživite orgazam“.

„Lekove koje pijemo zbog navedenih problema mogu nam umrtviti genitalije. Tada treba da razgovarate sa svojim lekarima“, rekao je za 24sata urolog i seksolog Aleksandar Milošević.

2. U nezdravoj ste vezi

Budimo iskreni: ako vas dečko tretira loše ili je odnos pun svađa, negativnosti i ogorčenosti, nećete želeti da imate seks sa njim.

„Naše veze moraju biti zdrave, moraju da nam omoguće da želimo seksualni odnos sa partnerom. Ako se ne osećate blisko i bezbedno i ako ne osećate da se vaš partner brine o vama (seksualno i emotivno), većina žena će imati problem da dostigne orgazam“, dodao je doktor Aleksandar.

3. Podivljali hormoni

Nivo hormona zna da pošašavi, a problem može predstavljati baš nivo testosterona.

Testosteron je uglavnom vezan za protein u telu koji se zove polni hormon. Ako je ovaj protein previsok ili je slobodni testosteron prenizak, seksualna želja može biti niska.

4. Imate lošu sliku o svom telu

Ne mislite da ste seksi. Mrzite svoje kukove, butine ili ste dobili nekoliko kilograma i baš se vide na vašem centralnom delu tela. Proklet bio, čips!

Slabo mišljenje o vašem telu direktno utiče na seksualnu želju. Nije bitno koliko ste dugo sa partnerom – ako se ne osećate poželjno, nećete želeti seks.

„U takvim situacijama morate da se obratite psiholozima i psihijatrima kako bi vam pomogli, jer sve je to moždana stvar“, istakao je seksolog.

5. Pod stresom ste

Ko nije pod stresom danas? Moramo da znamo kako da se nosimo sa stresom. Ali nažalost, devojke su mnogo više isložene stresu koji ne znaju da upravljaju.

„Žene brinu o karijeri, na mozak takođe utiču i razni socijalni, ekonomski problemi, ali svakako postoji i dugi niz obaveza koji može da izazove visok nivo stresa, koji prilično iskoreni želju za seksom“, dodao je urolog i seksolog Aleksandar.

izvor.24sata.rs

Komentara
Očitavanje..