Pojavila se INJEKCIJA za mršavljenje koja DOKAZANO radi!

Istraživanje pokazalo da se ovom injekcijom smanjuje nivo hormona koji kontroliše glad.

Prema istraživanju koji je sproveo tim sa Džon Hopkins univerziteta, ubacivanjem mikroskopskih kuglica u stomak, može ublažiti osećaj gladi i inicirati gubljenje telesne težine.

Ove kuglice, koje se ubacuju putem injekcije, smanjuju nivo hormona koji je zadužen za kontrolisanje gladi i efikasne su kod ekstremno gojaznih ljudi, piše britanski „Dejli mejl“.

profimedia-0106577092_1
– Trenutno su dostupne dijete, vežbanje, invazivna hirurgija i slično. Mi smo uzbuđeni što možemo da ponudimo još jedno sredstvo u borbi protiv ove epidemije – izjavio je Kliford Veis, direktor Džons Hopkins univerziteta.

Dok je trajalo istraživanje, u ovoj studiji je učestvovalo 6 žena i 1 muškarac. Njihov napredak je praćen na jednomesečnom, tromesečnom i šestomesečnom nivou.

 

Svih sedmoro je bilo izuzetno gojazno, sa indeksom telesne masti od 40 do 50, što je daleko iznad normalne granice, koja je do 30. Injekcije su primali kroz kateter ubačen kroz malo rez na koži na zglobu ili bedru, a zatim kuglice usmeravali ka stomaku.

Na kraju studije, pokazalo se da je kod svih pacijenata došlo do smanjenja, kako telesne težine, tako i osećaja gladi.

 

– Kada se uporedi sa operacijom podvezivanja želuca, ova procedura mnogo je manje invazivna i kraći je period oporavka –navodi dr Veis.

Ovo istraživanje je možda revolucionarna metoda, i iako je istraživanje u ranoj fazi, doktori polažu mnogo nade i veruju u efikasnost i ispravnost ove procedure.

 

SD

Komentara
Očitavanje..