Pomešajte kašičicu meda i mlaku vodu: Nećete verovati koje su koristi ovog lekovitog napitka!

Med strukturiše vodu i time povećava njena lekovita svojstva, što je naučno dokazano. Odlično je znati da se ova voda potpuno i brzo apsorbuje u organizam

Sa blagodetima meda većina ljudi dobro je upoznata, ali malo je onih koji znaju koje blagodeti poseduje medena voda. Ovaj preparat od davnina je upotrebljavan za oslobađanje od različitih bolesti i u kozmetičke svrhe.

Za pripremu medene vode dovoljno je jednu kašičicu meda promešati u čaši mlake vode. Time se dobija 30-postotni rastvor meda koji je po svom sastavu identičan krvnoj plazmi. Med strukturiše vodu i time povećava njena lekovita svojstva, što je naučno dokazano. Odlično je znati da se ova voda potpuno i brzo apsorbuje u organizam.

Medena voda spremljena na ovaj način normalizuje probavu, pojačava imunitet, koristi u lečenju prehlade i bronhitisa i osigurava pročišćenje organizma.

Kašičicu soli sipajte u med i stavite pod jezik: Bićete oduševljeni rezultatom! (RECEPT)

Medenu vodu u preventivne svrhe treba konzumirati svako jutro na prazan želudac, a treba je popiti brzo. Dobro ju je piti i uveče pre spavanja, a preporučuje se da se uvek pije sveže pripremljena. Osim toga, i vi možete da je iskoristite u kozmetičke svrhe, pa se zato savetuje da ovako pripremljenom vodom brišete lice. Ona neguje kožu ostavljajući je baršunastom, svilenkastom i mekom.

izvor.dnevno.hr

Komentara
Očitavanje..