Jedite šta želite i mršavite: Pravila Njujorške dijete koja kontroliše glad!

Reč je o takozvanoj dijeti Velike Jabuke, koja osim što u nazivu ima pojam dijete ni po čemu drugom se ne veže za klasičan režim ishrane, već za uživanje u hrani i životu

Njujork može učiniti da se osećate kraljevski, kako zbog luksuza, tako zbog mogućnosti da jedete šta poželite i ne dobijete mnogo na kilaži zahvaljujući čuvenoj Njujorškoj dijeti. U prestonici sveta sačekaće vas visoka moda i glamurozan život, ali i stotine restorana iz svih krajeva sveta, gde su vam brojni nacionalni specijaliteti na dohvat ruke. Zato se Amerikanci pridržavaju dijete koja kontroliše vašu glad.

Reč je o takozvanoj dijeti Velike Jabuke, koja osim što u nazivu ima pojam dijete ni po čemu drugom se ne veže za klasičan režim ishrane, već za uživanje u hrani i životu.

Ovu trenutno najpopularniju i najzdraviju dijetu prigrlile su mnoge Njujorčanke, jer u njoj nema odricanja i zabrana i što je najvažnije nema ni gladovanja:

1. Jedite šta želite.

2. Jedite samo i jedino kada ste stvarno gladni.

3. Ne prejedajte se već kad osetite da više niste gladni povucite ručnu. Neka vam vaša šaka bude merilo količine na tanjiru.

4. Među zalogaji su neophodni. Saveznike potražite u krekerima, koštunjavom i suvom voću. Napunite torbu, automobil ili džepove ukusnim zalogajčićima, koji će sprečiti da brzo postanete gladni i učinili ste puno za sebe.

5. Slušajte svoje telo i jedite u bilo koje vreme, kada god vam odgovara. Ako se zaželite nečeg čak i oko 22 sata slobodno zagrizite svoje jelo. Isto važi i za dezerte poput pudinga i čokolade, ali u malim količinama.

6. Pojednostavite obroke. Dokazano je da što je veći izbor hrane to ćete više pojesti. Zadržite se na jednostavnim kombinacijama hrane i ili na istoj večeri dok vam ne dosadi.

7. Ne bežite od proteina i celih žitarica. Hleb, pirinač i testenina nisu vaši neprijatelji, oni su idealni za kombinovanje i smišljanje obroka. Izbegavajte jedino bele namirnice.

8. Uživajte u povrću koliko god možete.

9. Rešite se brze hrane, jer ona je vaš najgori neprijatelj.

10. Unesite u svoj život malo fizičke aktivnosti. Svaka vrsta vežbanja je poželjna.

izvor:zadovoljna.hr

 

 

 

 

Komentara
Očitavanje..