Preko TANJIRA do KREVETA u par koraka

Navike i HRANA koji PODSTIČU STRAST i JAČAJU LIBIDO

Stručnjaci kažu da čak 30-40 posto žena pati od polne disfunkcije, koju karakterišu gubitak želje ili nemogućnost da se uživa u intimnom odnosu.

Najčešći uzroci disfunkcionalnosti jesu kombinacija fizičkih i psihičkih faktora, uključujući stres, probleme u emotivnoj vezi, bolest, depresivnost, duvan i drogu.

Zvuči zastrašujuće, zar ne? Ipak, sudeći prema tvrdnjama američkih stručnjaka, problem intimne disfunkcije najčešće može da se reši za nekoliko nedelja.

Sve što treba da uradite jeste da neznatno korigujete ishranu i stil života.

Dokaze o efikasnosti ovih metoda, i to iz prve ruke, nudi američki psiholog Marena Lindberg. Na osnovu ličnog iskustva, ova žena napisala je i knjigu „Orgazmična ishrana“, u kojoj nudi jednostavna rešenja za neke od najčešćih intimnih problema. Naime, pre nekoliko godina, Lindbergova je imala ozbiljnih problema u braku i intimnom odnosu (da, toga nisu pošteđeni ni psiholozi!), a najviše zbog nemogućnosti da doživi orgazam.

No, ubrzo je ostala u drugom stanju i, u nameri da poboljša zdravlje, promenila je način ishrane. Rezultat?

Libido joj se neverovatno poboljšao i njen brak je spasen.

IZBACITE KAFU (KOFEIN) IZ ISHRANE

Taman smo se obradovali zbog čokolade, kada nas je (nespremne) zatekla vest o zabrani ispijanja kafe. Uh!
Ali, ako želite da budete zadovoljni svojim intimnim životom, onda morate da se uzdržite od brojnih stimulativnih materija, kao što je kofein (nalazi se u kafi, čaju, pojedinim gaziranim napicima i analgeticima), alkohol i duvan.

Pored toga, treba da redukujete unos ugljenih hidrata (podjednako skroba i šećera), da bi nivo serotonina u mozgu ostao stabilan.

Previše kafe i slatkiša može da naruši ravnotežu između serotonina i dopamina, koja je ključni faktor libida i intimne aktivnosti.

POVEĆAJTE UNOS MASTI

Ukoliko ste gojazni, ili patite od hipertenzije, konsultujte se sa lekarem pre nego što uključite više masnoća u ishranu. No, održavanje zdravog nivoa monozasićenih (maslinovo ulje i jezgrasto voće) i zasićenih masti (mlečni proizvodi i mesto), plus proteini – podižu nivo „slobodnih testosterona“, koji podstiču želju kod žena. Inače, slobodni testosteroni navode na razmišljanje o muškarcima, intimnom činu i orgazmima. Ali, to nije sve: ovi hormoni povećavaju nivo energije i omogućavaju izgradnju mišićne mase. A što žena ima više mišića, lakše joj je da oslabi i da lepo izgleda.
U osnovi, orgazmična ishrana bazirana je na proteinima i korisnim mastima, sa malom količinom ugljenih hidrata.

Foto FreePik FreePik
Izvor/Autor SD
Komentara
Očitavanje..