Preporuka frizera: Kako sami da skratite šiške?

Donosimo ti najbolju tehniku za šišanje šiški, koje možeš da skratiš kod kuće.

Kako bismo vam olakšali šišanje šiški, konsultovali smo se sa poznatim frizerom Natanijel Hokinsom koji je otkrio najbolju metodu iz njegovog salona.

Postoje mnogobrojne metode šišanja, ali prvo i osnovno je, pre nego što počnete da duboko udahnete tri puta i razmislite šta tačno želite da postignete.

„Imajte na umu da šiške sporije rastu, zbog čega teško možete zakamuflirati greške. Svaki put kada sam čuo za upropašćene šiške, bilo je reč o implusnom šišanju, na brzinu.“, kaže Natanijel.

Evo šta treba da znate…

1. Nemojte ni pomisliti na šišanje običnim makazama.

Važno je da koristite kvalitetne frizerske makaze, koje odgovaraju vašem tipu kose.

2. Prvo osušite kosu.

Kada je kosa mokra, ona se zbog težine izduži, tako da kada biste skraćivali šiške, mogli biste da ih ošišate prekratko, ili nejednako. Kada ih osušite i isfenirate, moćićete bolje da uočite njihovu pravu dužinu, gustinu i moguća oštećenja. Očešljajte ih četkom sa širokim zupcima, pre nego što krenete da ih šišate.

3. Radite polako

Najvažnija stvar pri šišanju je da uzmete tačnu meru koliko želite da skratite. Dužinu označite prstom i onda lagano počnite da skraćujete šiške, deo po deo. Ako biste ih skratili u jednom potezu, budite sigurni da biste ih previše skratili.

4. Skratite šiške pod uglom.

Umesto ravnog sečenja, držite makaze pod uglom i lagano šišajte vrhove. Ovaj način šišanja će stvoriti meku ivicu, a vaši krajevi će biti zdravi i osveženi.

izvor:cosmopolitan.rs

Komentara
Očitavanje..