PREPUSTITE SE UŽITKU: Žene, zbog OVIH stvari treba da masturbirate SVAKI DAN!

Bez suzdržavanja.
Žene se često stide da priznaju da masturbiraju.

Mastrubiranje, osim užitka donosi i brojne zdravstvene beneficije. Stručnjaci savetuju da bi masturbaciju sebi trebalo da priuštimo bar dvaput nedeljno.

Prema nedavnom američkom istraživanju jedan od pet muškaraca mastrubira četiri puta nedeljno, dok to radi samo pet odsto žena između 25 i 29 godina.

Ovo su neki od razloga zašto treba da masturbirate:

Jača mišiće donjeg dela

Redovnim praktikovanjem Kegelovih vežbi jačaju se pubični mišići, a postizanje orgazma dovešće do jednakog rezultata. Stezanjem mišića pospešuje se prokrvljenost genitalnog područja.

samozadovoljavanje

Foto: Profimedia

Opušta

Endorfin i dopamin su hormoni sreće koji se oslobađaju tokom masturbacije i čine da se osećamo sjajno.

Može da ublaži bolove

Masturbacija oslobađa od bolova, a naročito menstrualnih.

Razotkriva naše najdublje seksualne maštarije

Kada se samozadovoljavate, slobodno puštate mašti na volju i eksperimentišete. Fantazije koje nam tada prolaze kroz glavu, poželimo da isprobamo i u stvarnosti.

Masturbacija

Foto: Profimedia

Poboljašava seksualni život

Osim vagine i klitorisa, postoji još mnogo mesta na vašem telu koja su erogene zone, a na vama je da ih otkrijete, i prenesete svom partneru.

Nema rizika

Ovo je najsigurniji vid seksualnog iskustva. Nema rizika od trudnoće, polnih bolesti ili pucanja kondoma. Samo se prepustite užitku.

masturbacija

Foto: Profimedia

Poboljašava libido

Što više mastrubirate, to ćete se ugodnije osećati u vlastitom telu. Stručnjaci kažu kako je važno, ukoliko nemate partnera i nemate seks, da mozak održavate u stanju seksualne stimuliranosti kako ne biste izgubili želju za seksom.

Komentara
Očitavanje..