Pretvorite svakodnevne kućne poslove u fitness rutinu

Zaposlena ste majka i nemate vremena za odlaske na aerobik, u teretanu ili na trčanje? To nikako ne znači da potpunosti treba da odustanete od vežbanja, sve što treba da uradite jeste da svakodnevne kućanske poslove pretvorite u fitnes rutinu. Evo i kako.

Činjenica je da su žene u današnje vreme mnogo više zaposlene nego što je to bilo pre nekoliko decenija. Vremena za sopstvene potrebe je sve manje, ali to nikako ne znači da treba da se predate. Na primer, obični kućanski polsovi mogu vam postati svakodnevna fitness rutina. Budite samo malo kreativni.

U pojedine vežbe možete uključiti i decu što će celo iskustvo učiniti još zabavnijim.

Čučnjevi tokom kupovine namirnica. Tokom kupovine u supermarketu posežite za namirnicama koje se nalaze na donjim policama i umesto da saginjete samo leđa napravite čučanj i tako svaki put. Za još bolji učinak u čučnju se zadržite 30 sekundi.

Flaše mleka umesto tegova. Svaki put kad iz frižidera vadite mleko za kafu ili da napravite klincima doručak, napravite nekoliko vežbica za bicepse. 10 sa jednom, 10 sa drugom rukom. Možete koristiti flašu jogurta ili mleka od dve litre.

Brisanje podova za sagorevanje kalorija. Jeste li znali da na svakih 20 minuta brisanja podova ili čišćenja metlom sagorevae čak 80 kalorija? U čišćenje možete uključiti i klince, organizujte malo takmičenje za najboljeg čistača, a onaj najvredniji će dobiti malu nagradu.

Slaganje veša. Trbušnjake možete vežbati dok slažete čist veš koji ste izvadili iz veš mašine. Sedite na pod, neka su vam noge savijene u kolenu, a korpa za veš neka vam bude sa jedne strane tako da treba da se okrenete da biste je dohvatili. Kad složite komad veša spuštajte ga na drugu stranu tako da treba da okrenete torzo i na drugu stranu.

Iskorak. Krenuli ste u kupovinu ili vodite klince u park. Iskoristite to da vežbate iskorak. Nemojte hodati normalnim korakom, već vežbajte. Ako za vreme vežbanja u rukama budete nosili dete vežba će biti još efektnija.

Više nemate izgovor da ne vežbate, zar ne?

izor: lifepressmagazin.com

Komentara
Očitavanje..