Prirodni lek koji uništava bakterije za nedelju dana! (RECEPT)

Infekcija urinarnog trakta je izuzetno nezgodna i zna se vraćati nekoliko puta, ovaj lek će pomoći da eliminišete sve bakterije i sprečite bolest

Ko god je imao urinarnu infekciju zna koliko ona bolna i uporna može biti. Konstantan osećaj kao da morate mokriti iako to nikako ne uspevate, probadajuća bol i pritisak. I nakon što se uspete pomokriti osećaj je izrazito bolan. No, neki prirodni antibiotici mogu itekako pomoći kod upale bešike.

Za infekcije urinarnog trakta, odnosno upalu u 90 posto slučajeva krivcem se smatra uropatogena E. coli bakterija. No kako biste je se rešili na prirodan način donosimo vam jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika koji bi već nakon prve kure trebao ukloniti ovaj neugodni problem. Iako se mnoge bakterije znaju ponekad vratiti poput bumeranga neki prirodni lekovi mogli bi to sprečiti.

Kada se 4 prirodna sastojka, svaki sa svojim blagotvornim delovanjem udruže, dobijamo moćni lek, koji provereno pomaže i onima koji su se godinama uporno borili protiv E.coli bakterije.

Pomešani u pravoj razmeri, koren peršina, limun, med i maslinovo ulje svojim će moćnim antibiotskim i antivirusnim delovanjem ukloniti dosadnu bakteriju.

Potrebni sastojci: 250 g korena peršuna, 250 g limuna s korom, 250 g meda (može i žalfija), 2 dcl maslinovog ulja

Priprema:

Koren peršina i limun sa korom treba sitno naseckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, izmiksovati u blenderu.

Dobićete kašastu masu koju treba čuvati u frižideru. Svaki dan ujutro treba uzimati jednu. Nakon što potrošite celu napravljenu količinu bakterije više ne bi trebalo biti.

Napomena: Med bi bilo dobro nabaviti kod proverenog pčelara, limun bi svakako trebao biti domaći neprskani. Ukoliko limun ipak kupite u prodavnici stavite ga da odstoji u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Nakon toga ga dobro isperite. Koren peršuna je takođe potrebno dobro oprati.

Šta još možete uraditi za svoju bešiku i urinarni trakt kako biste izlečili upalu:

Pijte dosta vode

Premda ovo ne zvuči kao neki poseban lek upravo je dovoljan unos tečnosti nešto najvažnije što možete učiniti za svou bešiku. Osim što voda može pomoći da „isperemo“ bakteriju još je važnije što ćemo prilikom mokrenja imati šta da izbacimo iz sebe. Uzimajte preporučenih osam čaša vode pa čak i više i to će ubrzati proces „čišćenja“ od bakterija.

Idite redovno u toalet

Nemojte zadržavati mokraću ili odgađati odlazak na toalet. Naime, zadržavanjem pomažete  bakterijama da se još više razmnože. Redovitim odlaskom na toalet smanjujete njihov broj i šansu da se infekcija razbukta.

Pijte čaj od peršuna

Peršun deluje kao diuretik, a osim što je ovaj napitak osvežavajući ubrzaće proces ozdravljenja. Kako biste ublažili ili sprečili urinarnu infekciju potrebno je piti čaj od peršuna. Za čaj su potrebne dvije male žlice suhog peršina i 250 ml vode. U prokuhanu vodu stavite peršin i pustite da odstoji 6 do 10 minuta.

Grickajte krastavac

Zahvaljujući velikoj količini vode koju sadrži ovo je povrće idealno za „čišćenje“ bešike. Osiguraće vam dovoljno tečnosti i pomoći da se lakše rešite bakterija.

Zagrejte donji deo tela

Kod urinarne infekcije trbuh nije samo bolan prilikom mokrenja. Infekcija može uzrokovati konstantnu nelagodnu bol u donjem delu. Kako bi je olakšali može pomoći toplina koja će opustiti mišiće i otkloniti grčeve koji uzrokuju bol. Za ovo vam može poslužiti topli termofor.

Pijte sok od brusnice

Brusnica se često koristi u lečenju bolesti urinarnog trakta. Sastojak iz brusnice zaslužan je za sprečavanje prianjanja bakterije E. coli i njenog daljnjeg razmnožavanja. Za prevenciju su dovoljne dve čaše nezaslađenog soka brusnice dnevno.

Dodatni savet: Izbegavajte čokoladu, kofein i citruse jer oni mogu uzrokovati iritaciju bešike i „pomoći“ bakterijama da lakše uđu. Citrus pak može povećati kiselost urina pa će mokrenje biti bolnije.

izvor:zadovoljna.dnevnik.hr

 

Komentara
Očitavanje..