3 stvari koje morate da uradite posle seksa: Mislite na svoje zdravlje!

Ponekad osećamo bol tokom seksa, a dve najčešće neprijatnosti prouzrokovane su ili suvoćom vagine ili dublji osećaj koji može biti prouzrokovan konstipacijom ili grčem mišića

Nije samo važno kako će proteći seksualni čin, već i ono što sledi nakon njega!

Pogrešna rečenica ili postupak nakon dobre avanture među čaršavima može naneti veću štetu nego što ste i mogle da zamislite.

Opustite se i pročitajte šta je poželjno raditi nakon što završite sa seksom.

1. Idite u toalet, ali samo ako stvarno imate potrebu za mokrenjem
Sigurno ste čuli da odlazak u toalet odmah nakon seksa može pomoći u sprečavanju urinarnih infekcija, jer mokraća uklanja bakteriju Ešerihiju koli, koja je možda tokom seksa krenula u vašu mokraćnu cev. Po mišljenju lekara, ovo je mit jer ne postoje studije koje su to dokazale. Prema tome, ako nemate potrebu za mokrenjem odmah nakon odnosa, ne trčite u kupatilo jer čekanje od dvadesetak minuta ili duže neće povećati rizik od urinarnih infekcija. Umesto toga, ostanite u krevetu i pratite sledeći savet.

2. Vratite film i podsetite se šta se upravo desilo, u sebi… a onda naglas
Proživite u svojoj glavi događaje koji su se u pravo desili od početka do kraja. Ako je seks bio dobar, pokušajte da se prisetite šta je to što ga je učinilo takvim, a onda recite partneru koji pokreti su vam se dopali. To je najbolji trenutak da razgovarate o tome kad su utisci još sveži, ali ako doživljaj seksa i nije bio najbolji, bolje je da o tome razgovarate kasnije. Još jedna stvar koja će poboljšati vaš seksualni život je razmena nežnosti i maženje nakon seksa, a studije su pokazale da parovi koji to praktikuju imaju kvalitetniju vezu i više uživaju u seksu.

3. Zabeležite koji osećaj bola vam prija, a koji ne
Ponekad osećamo bol tokom seksa, a dve najčešće neprijatnosti prouzrokovane su ili  suvoća vagine ili dublji osećaj koji može biti prouzrokovan konstipacijom ili grčem mišića. Razlog može biti i ako partner „udari“ u jedan od jajnika koji su posebno uvećani tokom ovulacije. Ipak, bol prilikom svakog seksualnog odnosa nije normalna pojava, pogotovo ako osećaj bola traje nekoliko sati i u tom slučaju najbolje je da porazgovarate sa lekarom, jer to može biti znak ozbiljnijih problema poput cista na jajnicima, fibroida i vrlo retko raka.

izvor:index.hr

Komentara
Očitavanje..