PROMENI NAVIKE: 5 zlatnih PRAVILA za kvalitetan i DUG život!

Ključna stvar je ishrana.

Ako želite da živite duže i zdravije, sve što treba da uradite je da pratite ovih pet jednostavnih “pravila”, kažu stručnjac.

Devojke širom sveta gore nose samo OVO: ako goli trend zaživi i kod nas, ovo leto će biti NAJVRELIJE

Izbacite cigarete, vežbajte redovno, hranite se zdravo, održavajte telesnu težinu u preporučenim granicama i ne preterujte sa alkoholom, i živećete 12 do 14 godina duže, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Americi.

Htela je samo tretman botoksom: Lažni doktor joj je na licu napravio KATASTROFU

Naučnici su proučavali podatke o zdravlju i životnim navikama žena tokom 34 godine, i tokom 27 godina za muškarce, prikupljene tokom dve velike američke zdravstvene studije.

Ispostavilo se da su osobe koje su se pridržavale ovih pet “pravila” imale za 74 odsto nižu verovatnoću da umru tokom perioda istraživanja, nego oni koji ih nisu poštovali.

fitnes

U grupi ispitanika koja živi po ovim pravilima značajno je niža bila i smrtnost od bolesti srca i krvnih sudova, moždanog udara i različitih tipova kancera.

“Prevencija je najvMALE PROMENEažnija”, kaže autor studije dr Frenk Hu sa Harvardske škole za javno zdravlje.

Proglašena za ženu sa najpoželjnijim telom na svetu: Sada je prilično daleko od toga

“Prevencija kroz promene u načinu ishrane i životnom stilu značajno umanjuje rizik od hroničnih bolesti, produžava očekivani životni vek, i smanjuje zdravstvene troškove”, kaže dr Hu.

Osobe koje su pratile ovih pet “zlatnih pravila” imale su za 82 odsto niži rizik od smrti kao posledice kardiovaskularnih bolesti, a rizik od raka sa smrtnim ishodom opada za gotovo dve trećinje, ako se pridržavate ovih preporuka.

Jedna od ključnih stvari je, naravno, ishrana. Postoje naučni dokazi da je mediteranska ishrana, u kojoj preovlađuju sveže povrće, voće, žitarice celovitog zrna, maslinovo ulje i riba, odlična prevencija kardiovaskularnih bolesti i kancera.

San utiče na lepotu: Kako da poboljšajte kvalitet spavanja!

Redovna fizička aktivnost pod kojom se podrazumeva najmanje pola sata kretanja ili vežbanja u toku dana takođe je jako važna.

Zdrave granice telesne težine znači da bi indeks telesne mase trebalo da se kreće između 18,5 i 24,9, tako da ne budete ni pothranjeni ni gojazni.

Umerena konzumacija alkohola bila bi manja čaša vina dnevno za žene, veća za muškarce, piše “Dejli mejl”.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije