Pronašla ljubav na Facebooku: Molila sam se da je on stvaran (FOTO)

Nekim ljudima su društvene mreže promenile život i donele ono najljepše – ljubav. Alma Merkez i Adnan Mustafić upoznali su se upravo preko Facebooka. Razonoda s početka priče vrlo brzo je prerasla u ljubav, a kasnije i u brak.

“Tek sam se priključila Facebooku nakon duge veze. S obzirom na to da nisam Facebook ozbiljno shvatala, prihvatala sam sve za prijatelje, moj profil je bio otvoren. Jedan dan mi je neko predložio da dodam nekakvog Adnana za prijatelja. I stajalo je to tako jer sam mislila da bivši dečko stoji iza svega. Odlučila sam da vidim ko je to. Otvorim fotku, ono zgodan i lijep dečko. Piše da je iz Siska. Mislim u sebi ‘vidi budale, pa on (bivši) konta da ću nasjesti ako je stavio da je lik iz Siska’. I dodam ja njega i istog dana napišem status ‘imam najljepše prezime na svijetu- Merkez’. Javlja se meni taj Adnan riječima ‘tvoje prezime je zaista lijepo, ali ti si OMG’. Tako je sve počelo”, prisjeća se Alma, prenosi source.ba.

Dopisivanje je bilo svakodnevno, Adnan je, kaže Alma, u svakom trenutku znao šta treba reći, a ona se odlučila zabavljati dok joj ne dosadi. No, vrlo brzo je prema svom online prijatelju počela gajiti simpatije.

“U sebi molim Boga da je lik stvaran i da nije sve neka bolesna šala. Trebali smo se upoznati nakon dvije sedmice dopisivanja, ali ja sam morala na poslovni put i sve se izjalovi. A kako je radio na mjestu gdje nije mogao tek tako dobiti slobodno, ostavili smo susret za neki drugi put. Vikend prije nego što ću doći u Sisak, zovu me s recepcije RTV Doma da imam dostavu. Dolazim i ne vjerujem, cvijeće za moj rođendan, a ni vidio me nije. Počnem plakati od sreće. I dan danas čuvam tu koverticu s posvetom. Taj dan odlučim da ću ja doći u Sisak da ga upoznam jer više ne želim da se dopisujem. Želim vidjeti da li stvarno postoji ili me neko pokušava prevariti”, priča Alma.

Danima je tražila saputnika za Sisak, a svi su je uvjeravali da odlazak u susjednu Hrvatsku nije najbolja ideja, da i u Sarajevu ima momaka i da je možda u pitanju neki manijak, Ali, Alma nije odustajala.

“Nazovem BIHAMK, Biseru Hašimbegović, da mi kaže kako ću do Siska, koji je najbliži put. Tad nije bilo ovih pametnih telefona, navigacija i slično. Krenula sam s dvije prijateljice. Izlazimo iz Slavonskog Broda prema Zagrebu, a na autoputu prolom oblaka. Kao da je sudnji dan. A ove moje dvije mi govore ‘e ima da ti se svidi, htjela ne htjela. Pogledaj vremena, kuda ćemo sad’. Adnanu nisam rekla da ću doći. Nazvala sam ga kad sam stigla u Sisak i pitala gdje da idem. Sjednemo mi u restoran ‘Stara klet’, zove on i pita gdje sam. ‘Pa čekam te, velim. Gdje si?’ Kaže on da je ispred. Nikad brže nisam izašla van, a njega nema, sakrio se iza zida. Kad sam mu prišla gledao je u mene i tresao se, kao u filmu. Kažem mu ‘pa što si sad stao, dođi da te zagrlim’. Tu počinje naša ljubavna priča, filmski nestvarna”, priča nam Alma.

Odmah su započeli vezu. Dogovorili su se da se viđaju vikendom. Alma je uglavnom putovala u Sisak jer je lakše mogla dobiti slobodne dane.

“Planirali smo vjeridbu naredne godine u aprilu u Londonu, kupili karte i nekoliko dana prije nego što smo trebali krenuti, onaj nesretni vulkan na Islandu se sjetio baš tada da eksplodira. Avio sobraćaj je u cijelome svijetu bio blokiran. I na kraju je vjeridba, umjesto na brodu na Temzi, bila u Sisku u stanu, ali mi nije žao. S njim je sve bilo čarobno. Vjenčali smo se nakon 14 mjeseci veze u starom gradu u Sisku. Znali smo da je to ‘to’ još od prvog kontakta. Voljeli smo se”, navodi Alma.

1

Istinu o njihovom upoznavanju je uglavnom krila jer nije željela da joj sreću i snove drugi pokvare nepovjerenjem. Alma i Adnan su danasu braku i imaju dvoje djece. I danas se jednako vole, a svojim prijateljima su nada da postoje ljubavi poput onih iz filmova.

“Svakog dvadesetog u mjesecu mi kupi ružu jer je to datum kad smo se upoznali. On je zaista ostvarenje mojih snova. Nije lijep zbog fizičkog izgleda, njegova duša i to kakav je prema meni, a sada i prema djeci, čini ga zapravo istinski lijepim. Ja se niti jednog trenutka nisam osjećala kao domaćica ili majka na kojoj je sva briga oko djece i kuće jer moj suprug sve radi što i ja. Našu djecu samo nije rodio, a u svemu drugom sudjeluje. To je ono čemu zapravo svaka žena teži u svom životu, ljubavi i braku. Da ima nekoga ko će joj biti oslonac u svemu. Ja to imam zahvaljujući Facebooku”, zaključuje Alma.

1

Iako je njihova priča svijetli primjer, Alma djevojkama savjetuje da “ne srljaju” u brak i ne vode se onom “mladost-ludost, pa šta bude”. Brak je korak za koji je ljubav važna i potrebna, ali ne smije biti presudna. Zato, prije nego što stanete na “ludi kamen”, dobro razmislite je li osoba s kojom planirate dijelite sve dobro i loše kroz cijeli život ona kojoj u potpunosti možete vjerovati i na koju se možete osloniti.

 

Foto Alma^Adnan
Izvor/Autor Ogledalo
Komentara
Očitavanje..