Saveti za dekorisanje životnog prostora kada imate 20, 30, 40

Stil se gradi godinama. Bilo da je u pitanju moda ili enterijer, dekoracija ne možete da imate iste afinitite kad ste mladi ili u srednjim godinama. Sada vas profesionalci savetuju kako svoj dom da prilagodite svojim godinama.

 

 

Dizajner enterijera Viktorija Hagan otkrivaju šta je najbolje da uradimo, nadogradimo u kući zavisno od životne dobi. Ako ste u svojim dvadesetim, bitno je da se prilikom dekorisanja zabavite:

“Ne postoji bolje vreme da budete avunturista, nego u svojim 20-im. Igrajte se sa bojama i što je bitno ne bacajte novac na skupoceni nameštaj! Nabavite šarene čaše, zanimljiv mini sto -dobar stil ne podrazumeva novac, već je reč o neočekivanom i znenađujućem momentu koji može da da vaša kuća”, smatra Hagan.

Kada ste polako počeli da gradite izgled doma, nadogradnju koju pružaju tridesete godine života odnose se na one stvari koje su prevashodno lepe i funkcionalne.

A post shared by Jane Rockett (@rockettstgeorge) on

Rad sa klijentima koji imaju 30 govori da je to idealan period za nabavljanje umetnina. To može da bude slika, skulptura ili dizajnerski komad nameštaja, zastupam mišljenje da nećete zažalite ako nabavite neko umetničko delo. Uvek će vas činiti zadovoljnim i srećnim”, smatra Hagan.

U ovim godinama, već polako možete da definišete svoj stil.

Usresredite se na estetiku, a ljudi se u ovom razdoblju opredeljuju za porodicu i neophodno je da mislite na dečije sobe i trpezarije

U 40-im, 50-im, pa i više dizajneri stavljaju akcenat na hedonističke momente. To je vreme za dominaciju izgrađenog stila, ukusa i sofisticiranog pristupa – “ništa nema lepše nego patina na stvarima koja govori o minulim vremenima, vašim putovanjima.

Ukrasite dom antikvitetima koje ste kupili u Parizu ili Londonu i uklopite je u vašu living šemu.

Jasno je da i životno iskustvo u sređivanju doma podrazumeva da je “sofa udobna koliko je i lepa” i da već izgrađeni stil slobodno možete da “kitite” sitnicama koje ćete sigurno znati da uparite sa ostatkom doma.

Foto Instagram
Izvor/Autor Superžena
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije