Šest razloga zašto žene PLAČU tokom ili nakon sek*a!

Prepoznajete li se?

Možda se i vama dogodilo da zaplačete, ili je vaš partner plakao “kao kišna godina”, a vama ništa nije bilo jasno… Ipak, stručnjaci tvrde kako je to sasvim normalno.

Stručnjak za brak i porodicu, Rejčel Vrajt, tvrdi kako je to način na koji nam telo poručuje kako mu je previše emocija. Bilo pozitivnih ili negativnih.

GUTANJE S*ERME: Muškarci ovo OBOŽAVAJU, ali EVO zašto ova NAVIKA može izazvati veliki PROBLEM za ženu!

– Plakanje je emotivno znojenje, ali mnogi smatraju da to ‘znojenje’ dolazi u nezgodnom trenutku”, objasnila je Vrajt i navela razloge zbog kojih žene najčešće plaču tokom ili nakon seksa.

1. Hormoni divljaju

Trudnoća, PMS ili neki treći razlog? Nije bitno u kojoj ste tačno životnoj fazi, ali ako ona podrazumeva hormonalne promene, nemojte se iznenaditi ako se rasplačete tekom reklame za zimske gume, jer ste se setili da ste zaboravili da promenite gume na svom limenom ljubimcu. Ili ako ste upravo usred seksa s partnerom. Sve je to normalno.

NE BACAJTE PARE NA PREPARATE: Ovo su vitamini koji će REŠITI svaki PROBLEM koji imate sa kosom!

žena plače

Foto: Profimedia

 

2. Pijani ste

Treba li vam dodatno objašnjenje za ovo?

Budite se u toku noći? Evo šta to govori o vašem zdravlju!

3. Osećate neverovatnu bliskost s partnerom

Da, i ovo bi mogao biti razlog za suze. Nekada ne postoje reči koje bi dovoljno dobro opisale vašu povezanost, a to je pojedincima dovoljno dobar razlog da puste poneku suzu. Ustvari, to je način na koji telo pokazuje emocije, a tokom seksa se ispušta i oksitocin koji podstiče povezivanje, poverenje i empatiju pa suze više ne zvuče toliko nelogično, zar ne?

žena plače

Foto: Profimedia

 

4. Tugujete ili vas je situacija podsetila na nešto ružno

Ako vam je nedavno preminuo član porodice ili neko drugi s kim ste bili bliski uopšte vas ne treba čuditi ako zaplačete tokom seksa.
Isto vredi i ako polne odnose povezujete s negativnim trenucima u životu.

Celo TELO će se REGENERISTI uz pomoć jedne NAMIRNICE!

5. Boli vas (na dobar ili loš način)

Bolan seks može izazvati plač pa ne bi bilo loše da razmislite o upotrebi lubrikanata. Ali, ako se ta bol javlja prilikom svakog odnosa, umesto da svaki put plačete, trebali biste zakazati pregled kod ginekologa.

Ipak, seks ponekad može biti i bolan na dobar način. Odnosno, može pružati zadovoljstvo.

– Fizička bol i zadovoljstvo aktiviraju isti deo mozga pa je moguće da plačete od boli i uživate u isto vreme – objasnila je Vrajt.

tužna devojka plače

Foto: Profimedia/ilustracija

 

6. Stidite se ili osećate krivicu

Pojedine žene su svojim terapeutima priznale kako se osećaju kao da ne zaslužuju užitak.

– Smatraju da ako su majke, trebaju se fokusirati na svoju decu, a ne na svoje zadovoljstvo. To je pogrešno. Prvo se morate pobrinuti za sebe, pa ćete moći i za druge. Ako se stidite generalno u vezi seksualnih aktivnosti, onda trebate istražiti o čemu je reč izvan spavaće sobe – kaže terapeutkinja.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije