Sjajna koža i zdrava kosa: Neverovatne beauty prednosti čaja

Skuvajte sebi šolju belog, zelenog ili crvenog čaja i pogledajte šta ste sve pružili svom telu…

„Šoljica čaja je sjajan izgovor da podelite sjajne misli sa sjajnim ljudima“…

Navikli smo da nam čajevi budu omiljeni napici tokom prehlade ili hladnog vremena, a šoljica kafe omiljeni saveznik u ćaskanju i dnevnim ritualimai. Međutim, istraživači širom sveta se sve više trude da iskoriste sve prednosti čaja kako bi nam poboljšali ne samo zdravstvene tegobe već i fizički izgled.

Osim što ćete ojačati imunitet i imati više energije za dnevne aktivnosti, šolja belog, zelenog ili crvenog čaja će sprečiti dosadne mitisere, akne, a može i ofarbati izrastak kose.

Pogledajte u nastavku kako ova 3 topla napitka možete iskoristiti za bjuti tretmane.

Beli čaj
Šampanjac u svetu čajeva, beli čaj ima bogatu istoriju i bio je jedan od omljenih napitaka na kineskom dvoru. Za razliku od drugih, kod belog čaja listovi se beru dok su pupoljci i dalje prekriveni sitnim, belim dlačicama. Otuda i ime ovom čaju.

Svetao i blag, beli čaj je najmanje oksidisan jer sadrži malu količinu kofeina, ali je zato bogat antioksidansima. Potiče od biljke koja je bogata hranljivim materijama, dok antioksidansi u čaju sprečavaju upale i stvaranje bora na licu. Ima blag, nežan i skoro sladak ukus pa retko ko ne voli toplu šolju belog čaja. Nutricionisti savetuju da jedna šolja ovog napitka pre jela smanjuje apetit.

Zeleni čaj
Ukoliko niste fan belog čaja, zeleni će biti sjajna opcija. Više je oksidisan od nežnog belog, ali je bogat antioksidansima, mineralima i vitaminima. Zeleni čaj uklanja štetu koju su UV ostavili na našoj koži, hidratira je, pa nije ni čudo što ima glavnu ulogu u detoksikaciji. Bogat je katehinima i polifenolima, antioksidansima koji sprečavaju nastanak akna i usporava proces starenja. Ljubitelji toplih napitaka su potpuno poludeli i za zelenim maća čajom (jedini čaj koji se ne proizvodi u listu već u prahu) jer je sjajan izvor energije, ali i jedan od glavnih sastojaka u kozmetičkoj industriji. Maske od maća čaja su nadaleko poznate po svom sjajnom dejstvu jer nakon ovih tretmana koza naprosto sija.

Roibuš
Ukoliko vam je Roibuš nepoznato ime, sigurno ste nekada čuli za crveni čaj koji potiče iz Južne Afrike i sjajna je alternativa zelenom. U crvenom čaju nema nimalo kofeina pa mogu da ga piju apsolutno svi i neograničenim količinama. Poznat po svojim antiejdž svojstvima, roibuš je glavni sastojak velikom broju kozmetičkih proizvoda, najviše ga ima u sredstvima za čišćenje i umivanje lica. Ohlađeni crveni čaj odličan je za umivanje lica, jer hidrira kožu i antioksidanse donosi pravo na pore. Ukoliko želite da na prirodan način potamnite ili prosvetlite kosu, roibuš je najbolji izbor.

 

Komentara
Očitavanje..