Sprečite gojenje ove zime: Jednostavne navike koje svako može da usvoji

Dovoljno je da sledite nekoliko saveta, ali to ne znači da moramo da se odreknemo svih ukusnih specijaliteta, posebno onih prazničnih

Da bismo izbegli mrski višak kilograma koji mnogi nakupe tokom zimskih dana, dovoljno je da sledite nekoliko saveta, ali to ne znači da moramo da se odreknemo svih ukusnih specijaliteta, posebno onih prazničnih.

Upijte pozitivnu energiju sunčeve svetlosti

Poznato je da zbog nedostatka sunčeve svetlosti tokom zime možemo da osećamo blagu depresiju, pa je preporučljivo da tokom jutra pustite svetlost u dom, ali i da se prošetate, na primer deo puta do posla. Zahvaljujući suncu bolje ćete se osećati i povećaće se proizvodnja serotonina, a tada ćete manje žudeti za hranom.

Saznajte –Proverena dijeta fatalne lepotice: Smršajte 3 kilograma za tri dana!

Pronađite zimski sport za sebe

Bilo da se radi o šetnjama, skijanju ili klizanju, zimi je važno kretati se kako biste ostali u formi, ali i ostali zdravi. Na taj način ćete da potrošite i kalorije viška od ukusne hrane ili grickalica dok ste pod toplom ćebetom gledali film ili pratili omiljenu seriju.

Niste sportski tip?

Ako ne volite da vežbate u proleće i leto, kada nas lepo vreme mami na pokret, zimi se sigurno stvari neće promeniti. Ali, to ne znači da ne možete da prošetate i malo pogledati izloge u gradu, dati sebi zadatak da subotom pešice idete do pijace ili nekoliko dana tokom nedelje do posla. I to će da pomogne da se organizam pokrene, a metabolizam radi kako treba. Osim toga, odlazak u kuglanu ili slična druženja takođe neće odmoći.

Saznajte- Vredi probati : Dijeta sa kiselim mlekom: Skida 5 kg za 10 dana!

Naučite da stanete na vreme

Nema ništa loše u nekoliko kockica čokolade ili prazničnim kolačima, ali većinu vremena ipak bi trebalo da birate zdravije namirnice. Voće je zapravo slatko i ima šećera u sebi, a ako birate mandarine ili pomorandže, telu ćete da osigurate preko potrebni C vitamin i čuvaćete imunitet.

Više stresa znači i višak kilograma

Prečesto posežemo za nezdravim grickalicama i slatkišima kada nas nešto muči, posebno na poslu. Ali, u ovo praznično vreme stres je još i jači jer želimo sve da uradimo na vreme, pa se dani nezdrave ishrane samo ređaju jedan za drugim. Umesto slatkiša i grickalica popijte šoljicu toplog čaja i razmislite kojim ćete danima i kako obaviti sve pripreme za praznike.

Spisak sa svim važnim stavkama biće od velike pomoći, a porodično planiranje i veselje povodom praznika je najlepše provedeno vreme. U svakom slučaju, razmislite koji su trenutno najveći uzročnici stresa u vašem životu i probajte da ih eliminišete koliko god je moguće.

Saznajte-Kako skinuti salo sa stomaka za nedelju dana

Unosite cink u organizam

U studiji objavljenoj u časopisu Journal of Nutrition, naučnici su otkrili da nizak nivo cinka može da uspori metabolizam, pa će telo da sagori manje kalorija. Možda onda nije na odmet da unosite namirnice koje imaju cink, a to ćete postići orašastim plodovima, celim žitaricama i pomoću puno različitih vrsta voća i povrća.

izvor.tportal.hr

Komentara
Očitavanje..