A SRAM VAS JE ŠTO UŽIVATE U TOME: U SEKSU OVO gotovo svi rade, ali je glupo da priznaju

Učestalija je metoda nego što ste mislili.

Kondomi, kontraceptivne pilule ili izvlačenje penisa iz vagine pre ejakulacije? Za šta biste se najpre opredelili? Odgovori su razni, ali istraživanje njujorškog Guttmacher instituta metoda vađenja penisa je učestalija nego što ste mislili.

Naime, prema podacima dobijenim pomoću ženske aplikacije za plodnost „Glow“, čak 18 odsto žena je priznalo da im je ova metoda primarni oblik kontracepcije. Drugim rečima, ona je zauzela treće mesto popularnosti, nakon prezervativa, koje koristi 32 odsto ispitanica, i pilule, koju uzima njih 27 odsto.

Tokom godina, metoda izvlačenja je često privlačila pažnju javnosti. Neki veruju da je delotvorna i da je opasna, jer zahteva ogromnu samokontrolu od muškarca. No ima i onih koji će reći da „nije toliko loša“.

par_0

Ljubavni par Foto: Profimedia/ilustracija
NAJLAKŠE I NAJUDOBNIJE

Aplikacija pokazuje da je 60 odsto heteroseksualnih parova bar jednom koristilo ovu metodu izvlačenja, a 4.8 odsto žena je koristi kao glavni oblik zaštite od trudnoće. Čak 88 odsto korisnica ove metode je u ozbiljnoj vezi, verene su ili u braku, zbog čega možemo zaključiti da je metoda najpopularnija među parovima koji su razvili dublje poverenje. Uz to, 39 odsto je koristi sa objašnjenjem da im je najugodnija, dok 32 odsto ljubitelja ističe da im je ovo najlakši oblik kontracepcije.

 

Zanimljivo je da je mnogim ženama sramota da drugaricama priznaju da se oslanjaju na ovu metodu, u kojoj pritom jako uživaju, jer to je više pripisuje neiskusnim tijendžerima.

Iako ona ne štiti u potpunosti od trudnoće (a posebno je rizična kad se radi o spolno prenosivim bolestima), ako se izvodi na pravilan način, može biti učinkovita skoro kao prezervativi, tvrdi Rejčl K. Džons sa Guttmacher instituta i napominje da uz savršenu upotrebu prezervativa postoji dva odsto šanse da oni budu nedelotvorni, dok je kod metode izvlačenja reč o četiri odsto.

SD

Komentara
Očitavanje..