Šta je treće oko i gde se nalazi: 5 znakova da ste ga nesvesno aktivirali!

Postoje duhovne tehnike kojima se treće oko može otvoriti, ali događa se i da se otvori slučajno, bez nečijih svesnih pokušaja da to uradi

 

Treće oko ima uticaj na našu intuiciju, duhovni život, na moć predviđanja, telepatije… Postoje duhovne tehnike kojima se može otvoriti, ali događa se i da se otvori slučajno.

 

Mnogi su pisali o trećem oku koje se nalazi između obrva i korena nosa, a s vremenom je na neki način zakržljalo. Povezuju ga s epifizom (pinealna žlezdom) koju je slavni francuski filozof Rene Dekart nazivao sedištem duše i naglašavao koliko je njena uloga važna. Sve o žlezdi epifizi i kako može da utiče na zdravlje i psihu pročitajte OVDE.

 

Treće oko naziva se i okom mudrosti i šestom čakrom koja se nalazi na čelu i indigo plave je boje.

 

O trećem oko pisala je i osnivačica teozofskog pokreta Helena Petrovna Blavatski 1888. godine u svojoj knjizi “Tajna doktrina”. Smatrala je kako je treće oko gubilo svoju funkciju kako je ljudski rod sve više postao orijentisan na materijalna dobra, dok je duhovnost zanemario. Na neki način se povuklo.

 

Napisala je, između ostalog: “Treće oko, postupno okamenjeno uskoro je iščezlo… Oko se povuklo duboko u glavu i sada je skriveno ispod kose… Zahvaljujući postupnom iščeznuću duhovnosti i potonuću u materijalno, pretvorilo se u zakržljali organ… Ali, iza sebe je ostavilo svedoka svog postojanja – epifizu”, prenosi portal Lifex.

 

 

foto: Shutterstock

Postoje duhovne tehnike kojima se treće oko može otvoriti, ali događa se i da se otvori slučajno, bez nečijih svesnih pokušaja da to uradi. Kada se to dogodi, primetićete ovih pet stvari:

 

1. Videćete boje i svetlost na drugačiji način

Kada se treće oko aktivira, sva čula se menjaju. Boje mogu da izgledaju svetlije, mirisi da postanu čudni, a možete čak da osetite ili čujete stvari koje zapravo ne postoje. Radi se o psihotičnom iskustvu jer se treće oko otvorilo, a niste bili spremni na to, niste tome težili niti ste se tome nadali.

 

2. Snovi su vrlo živopisni i čudni

Nakon aktivacije trećeg oka, snovi su toliko neobični da to utiče na vaš san. Percepcija vam je tada povećana pa hvata čak vizije i poruke “sa onog sveta”, a najlakši način za opažanje je upravo – putem snova. Snovi kao da postaju bojno polje čudnih emocija i prizora. To zna da bude vrlo intenzivno, pa neki ljudi posežu za lekovima od kojih će bolje spavati, a oni pak deluju tako da se treće oko vraća u stadijum u kojem je i ranije bilo.

 

3. Pojavljuju se glavobolje i osećaj težine

To se događa zbog toga što čakre nisu u ravnoteži kada se treće oko otvori i dolazi do zastoja u njihovom pročišćavanju. Nagomilavanje tih energija počinje negativno da se odražava na vas. Za čakre se kaže da su energetski točkovi, a točak se ne okreće dobro ako nije podmazan kako treba.

 

 

foto: Ilustracija / Profimedia

4. Stvarnost se više ne čini tako realnom

Kada se treće oko slučajno otvori, možete da osetite kao da ste na neki čudan način odvojeni od stvarnog sveta – kao da živite u snu, kao da je sve laž, kao da više ništa nije važno. To se događa zato što se tada povezujete s drugim područjima i vidite da je vaše postojanje mnogo više od pukog materijalnog sveta kojim ste okruženi.

 

5. Dinamika odnosa se brzo menja

To se događa jer, nakon aktivacije trećeg oka, počinjete intenzivnije da osećate sve oko sebe, pa tako i ono što se događa u odnosima s drugim ljudima. Ono za šta ste ranije mislili da je istinito i duboko, tada će vam se činiti površno i lažno. Kad je treće oko otvoreno, tada čovek može da otkrije pravu istinu izuzetno brzo – a to može da okonča mnoge odnose, prenosi portal mysticalraven.com.

Foto Shutterstock
Izvor/Autor Stil.Kurir
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije