Srećom, ponuda poslova koje možete obavljati i od kuće je sve veća, pa je za rad na ovaj način potrebno samo da steknete neka dodatna znanja i veštine i da izdvojite nekoliko sati dnevno. Na ovaj način možete značajno popraviti kućni bankovni saldo.

Evo nekih ideja za mame kako bi uz malo truda mogle dodatno da doprinesu porodičnom budžetu.

1. Postanite komjuniti menadžer – uređujte naloge na društvenim mrežama od kuće

Komjuniti menadžeri odlično zarađuju
KOMJUNITI MENADŽERI ODLIČNO ZARAĐUJUFOTO: PROMO

Mnogo vremena provodite na društvenim mrežama? Zašto to vreme ne biste iskoristili da od toga dodatno zaradite? Gotovo svaka kompanija i organizacija danas imaju online prezentaciju i vrlo vode računa o tome da preko društvenih mreža komuniciraju sa svojim korisnicima i mušterijama. Osobe koje o tome vode računa su uglavnom freelanceri koji rade od kuće. Naučite koje su glavne tehnike komuniciranja na mrežama, o čemu treba da vodite računa i šta je zaista važno u online komunikaciji i možete aplicirati za posao komjuniti menadžera i tako zarađivati novac dok provodite vreme na internetu.

2. Pišite blogove o stvarima u koje se odlično razumete

Po ceo dan se bavite detetom, ali svako od nas ima neki hobi koji ga zanima, nešto u čemu je jako dobar. Pokrenite svoj blog, naučite kako da pišete zanimljivo i da privučete što veći broj pratilaca i vrlo brzo biste od toga mogli da zarađujete. Ako vaš blog bude čitan i ako bude imao veliku posetu, vrlo brzo će se javiti oni koji bi preko njega želeli da se oglašavaju. Teme mogu biti najrazličitije – od recepata za ukusna jela, preko zanimljivih hobija, knjiga, pa sve do stručnih blogova. Pronađite ljude na internetu koje zanimaju iste stvari, razmenjujte iskustva i od toga zarađujte.

3. Učestvujte na online konkursima za grafička rešenja

Iskoristite svoje talente
ISKORISTITE SVOJE TALENTEFOTO: PROMO

Talentovani ste za crtanje i dizajn? Naučite kako da svoj talenat unovčite i pretvorite ga u isplativo zanimanje kojim se možete baviti svega nekoliko sati dnevno, onda kada vama to odgovara. Nije važno ni gde živite, jer kurseve pratite online, iz Inđije, Čačka, Užica ili bilo gde iz Srbije ili regiona.

Prijavite se na specijalizovane sajtove preko kojih potencijalni poslodavci traže grafička rešenja, a ko pobedi na konkursu, za to dobija novac. Zarađivaćete od kuće, radeći sa svog kompjutera, a značajno ćete uvećati porodični budžet.

4. Postanite virtuelni asistent

Mnogo preduzetnika zapošljava ljude da im obavljaju poslove za koje oni sami nemaju vremena, a koji moraju da se urade na dnevnom nivou. To je idealan part-time posao za zauzete mame, koji ne oduzima mnogo vremena, a donosi zaradu. Virtuelni asistent bavi se raznim zadacima koji su vezani za administraciju, od prečešljavanja mejlova i odgovaranja na njih, preko zakazivanja sastanaka ili putovanja svojim šefovima, plaćanja računa. Nije bitno kada radite, nego da svaki dan uradite određeni broj zadataka za koji vas plaćaju. Tako možete da organizujete svoj dan i uskladite sve obaveze.

5. Održavajte knjige za kompanije od kuće

Za dobrog knjigovođu posla uvek ima
ZA DOBROG KNJIGOVOĐU POSLA UVEK IMAFOTO: PROMO

Posla za dobrog računovođu uvek ima. Veliki broj preduzetnika koji imaju mali biznis odlučuje se da za održavanje svojih knjiga angažuje nekoga sa strane, a ne da im računovođa bude na redovnom platnom spisku. Ako se dobro snalazite sa finansijama, precizni ste i brzi, lako ćete pronaći poslodavce online, radićete nekoliko sati dnevno i omogućiti sebi dodatni izvor prihoda, a imaćete i vremena da se posvetite kući i deci.

Opcija za dodatnu zaradu je mnogo. Od onih najbanalnijih, kao što je ispunjavanje različitih anketa na internetu za novac pa do onih poslova koji vas teraju da iskoristite svoje talente, unapredite ih i radite na sticanju novih znanja i veština. Od vas zavisi kako ćete popuniti svoje slobodno vreme, a mnogo je uspešnih i zadovoljnih žena koje postižu i da se brinu o porodici i da u isto vreme zarađuju.

promo