Šta uraditi kada se pojave prve bore? (RECEPT)

Svaka žena strahuje od pojave prvih bora, a čak i ako niste radile na njihovoj prevenciji još ivek nije kasno.

Prve bore se javlajju u 30-im godinama a ako ne negujete kožu na pravi način to se može desiti i 10ak godina ranije.

Razne stvari utiču na pojavu bora, od nedostatka kolagena do hidratantnosti kože. Zato je najbitnije da koristite kozmetiku koja vašoj koži pruža dovoljno hidratantnosti i vlage. Pokušajte da nabavite kvalitetnu kremu koja će odgovarati vašem tipu kože i koja vam neće smetati kada je nanesete. Možda će vam za nju trebati više novca, ali znajte da je ovo investicija koja vredi. Pritom, kreme se ne troše tako brzo pa nećete morati svaki čas da izdvajate novac za nju.

Pored kreme, koja će biti vaš svakodnevni saveznik u borbi protiv bora, preporučuje se da s vremena na vreme vaše lice osvežite maskom.


Naravno, ukoliko primetite da su vam bore izraženije i dublje, neće vam biti dovoljni samo kozmetički preparati već nešto poput dermoabrazije i mezoterapije koje imaju ogroman efekat.

Sve što vam je potrebno za kućnu masku protiv bora jesu jabuke i mleko.

Recept:

Oljuštite jabuku pa je isecite na kocke. Zatim je stavite u manju količinu mleka. Posudu stavite na šerpu i zagrevajte smesu, mešajući dok se ne stvori gusta kaša. Sačekajte da se dobijena smesa ohladi, pa je nanesite na lice i držite oko 20 minuta. Masku isperite mlakom vodom, pa namažite lice hidratantnom kremom koju inače koristite.

Komentara
Očitavanje..