Da ovo nije samo prazna priča imamo i potvrdu naučnika. Za početak oni su utvrdili da ženska seksualnost u tridesetima dostiže svoj vrhunac, da je libido nikada budniji, a devojke nikad sigurnije i opuštenije po tom pitanju.

Usporite, koristiće vam
USPORITE, KORISTIĆE VAMFOTO: VICHY / PRIVATNA ARHIVA

Slično se dešava i sa karijerom. Tridesete su period kada je vreme da se ubiraju plodovi pretrpljenog stresa, truda i učenja na greškama iz neiskusnosti koje smo počinile u dvadesetima. Zato u trećoj deceniji karijeru gradimo sigurnim korakom.

Takođe, ako ste umetnica ili naučnica, velika je verovatnoća da ćete najbolje radove, odnosno, najvažnija otkrića imati upravo u ovoj životnoj fazi, pokazala je studija koja je obuhvatila dobitnike Nobelove nagrade.

I znate šta, to nije sve!Neke studije govore da su četrdesete još bolje! Zato se nemojte plašiti godina, već u njima uživajte i iskoristie ih tako da budete najbolja verzija sebe, ona koja ne gleda na sat. Pa sve i ako ste sad u dvadesetima, učinite isto. Nikada nije previše rano da krenete da vodite brigu o sebi. LeVICHYmag članak otkriva 10 odličnih načina kako da usporite i odvojite vreme za sebe.

Pronađite vreme za sebe

Onog trenutka kada svoje vreme uzmete u svoje ruke i kad odlučite da ga oblikujete prema vašim potrebama dešava se jedna magična stvar. I vaša koža stari sporije. Iz Vichy labaratorija utrvdili su da su brz način života, stres, zagađenje vazduha i UV zraci faktori koji utiču na to da nam koža stari na dnevnoj bazi. Zato su napravili Slow Age liniju na bazi ekstrakta korena bajkalske kaprice, probiotika i Vichy termalne vode sa 15 minerala.

Bifidus je probiotski sastojak dobijen fermentacijom bakterija Bifidobacterium Longum koji jača zaštitnu barijeru kože zbog čega ona postaje manje osetljiva na štetne uticaje iz okoline. Rezultat je smanjena suvoća i osetljivost kože. Bajkalska kapica se već 2.000 godina koristi kao jedna od 50 ključnih biljaka u tradicionalnoj kineskoj medicini. Laboratorije Vichy su dokazale njene neverovatne antioksidativne osobine. Čak su dokazale i da je spektar njenog antioksidativnog dejstva moćniji nego kod referentnih molekula poput vitamina C i vitamina E.

Ovi sastojci dizajnirani su u cilju da uspore starenje i tako na još jedan način dokažu da je vreme uvek na vašoj strani. Na vama je samo da se prepustite iskustvu i ostanete najbolja verzija sebe!

S.R./Promo