STIŽE LEPO VREME, A VAŠA STOPALA SU OČAJNA: Evo 2 načina kako da lako uklonite TVRDU I ISPUCALU KOŽU

Teška zimska obuća je kriva za sve. 

Verovali ili ne, stopala sve više postaju centar pažnje ženskog tela. Njima je potrebna posebna nega nakon duge i hladne zime, koja im je, zbog teške zimske odeće i bakterijskih infekcija, ostavila tvrdu i ispucalu kožu na petama.

Kako bi se rešili tvrdokornih naslaga donosimo vam dva brza tretmana koje sebi možete priuštiti u sopstvenom domu.

nega stopala

Foto: Profimedia

1. KUPKA OD SIRĆETA

Za zdravu kožu na petama redovna higijena je neophodna, njegu stopala važno je stoga započeti kupkom u koju ste dodali jabukovo sirće koji je najbolji pomagač u korenitom uklanjanju gljivica i nečistoća.

Priprema:

U 2 litre tople vode dodajte šoljicu sirćeta, stopala držite u kupki najmanje 30 minuta i ovaj postupak napravite barem dva puta nedeljno.

Ukoliko je u pitanju bakterijska infekcija zbog koje vam je koža u lošem stanju, dva puta nedeljno napravite kupku s toplom vodom u koju ste dodali nekoliko kapi ulja čajevca. Ovo ulje poznato je po svojim antibakterijskim i antiseptičkim svojstvima.

2. PILING OD MEDA I RIŽE

Odumrle stanice kože potrebno je odstraniti jer ispod njih se krije zdrava nova koža, a u ovom slučaju najbolje će vam pomoći dobar piling.

 

Priprema:

Pola šoljice riže usitnite u multipraktiku i dodajte u smesu od 2 dl jabukovog sirćeta i 2 kašičice meda. Dobro izmešajte i smesu utrljajte u tvrdu površinu kože na petama. Med i sirće će omekšati kožu dok će riža pomoći u uklanjanju mrtvih stanica.

SD

Komentara
Očitavanje..