SVI NEKADA IMAMO PERIODE „SUŠE“: Evo šta se dešava sa telom tokom APSTINENCIJE!

Koliko je najduže prošlo otkad si zadnji put vodila ljubav?

Svi imamo periode „suše“, ali čak se i oni računaju jer menjaju naše telo – da li si znala uopšte šta se događa kada ne vodimo ljubav?!

Koliko je najduže prošlo od kada si zadnji put vodila ljubav? Ne pamtiš ili te nije ni briga? Tvoje telo misli drugačije: seks je, izgleda, toliko genijalan da kada ga nema telo se potpuno menja jer mu nedostaje ta aktivnost.

Koliko je ljudsko telo fascinantan mehanizam potvrđuju sledeće činjenice…

 

Jastuk

1. Imaćeš (češće) mokre snove

Iako je kod muškaraca ova pojava očiglednija i žene imaju mokre snove! Vrlo verovatno ti se već dogodio neki orgazam u snu – 37% žena ih doživi do 35 godine. Ako nije, dokazano je da ćeš ih imati (i to i češće!) od 40 do 50 godine. Da bi naučnici to potvrdili morali su napraviti temeljno i dosta komplikovano istraživanje, jer mokre snove nužno ne prati i vlažnost. Očitavali su ih u temperaturi kod klitorisa i u mozgu – jer nama ženama zaista sve kreće iz glave.

2. Više si pod stresom

Seks podstiče endorfine koji nas rešavaju stresa i stavljaju smešak na lice, pa ako se ne seksaš redovno postoji verovatnoća da ćeš biti nervoznija i više pod stresom. Ipak, kako je seks i svojevrsan oblik vežbe, to možeš barem delimično nadoknaditi tako što ćeš redovno da vežbaš i to miks vežbi snage i kardija.

 

žena se kupa

3. Pada ti imunitet

Verovala ili ne, seks pomaže i imunitetu! Naime, tokom seksa ispušta se određeni hormon koji radi na tvom imunitetu – ne sad užasno puno, ali daje mali „boost“ imuniteta koji svakako pomaže. Pritom, deluje i kao antidepresiv, pa ti je od njega bolje raspoloženje, ali i lepša kosa i koža. Tek da znaš, da bi ostala dobrog zdravlja i sretna trebala bi se seksati jednom do dva puta nedeljno.

4. Imaš manju potrebu za seksom

Ako se seksaš manje, vremenom ćeš sasvim izgubiti „sex-drive“ – doslovno, više ti se neće javljati takve emocije. Dokazano je i da se to može sprečiti masturbacijom, a naučnici kažu i da su oni koji masturbiraju bolji i darežljiviji ljubavnici. Frajeri čak mogu dobiti disfunkciju ako se tu i tamo ne opuste, pa nemoj ni ti biti sramežljiva.

5. Oslabe ti se zidovi vagine

Žene oko 40-50 godina moraju imati redovniji seks inače im oslabe zidovi vagine do te mere da mogu pući što onda dovodi do bolnog seksa u kojem ne mogu uživati. Razlog tome je što u ovaj deo tela ne dolazi navala krvi, koja se inače dobija seksom, pa osim tankih zidova, dolazi i do suvoće.

Pet pitanja na koje žene neodgovaraju!

6. Možeš dobiti urinarnu ili vaginalnu infekciju

Veća verovatnoća da dobiješ infekciju je kada se seksaš manje, nego kada se seksaš više! Naime, 80% infekcija stvara se 24 sata nakon seksa i to ako se nisi dugo seksala, a pod dužom pauzom računa se već dve do tri nedelje, zavisno od osobe. Tako da dobiješ li kakvu infekciju nakon prvog seksa u nekoliko meseci, tvoj partner nije verovatno kriv.

7. Debljaš se

Da, okej, može li gore? Svesni smo da ovaj popis postaje sve užasniji, ali činjenica je da tokom seksa ubrzano dišeš i puno se krećeš čim trošiš veliki broj kalorija. Naravno, ne koliko vežbanjem, ali značajno. Ovo se naravno može spasiti vežbanjem, ali zar ne zvuči najgore na svetu?!

 

8. Mozak ti se pretvori u kašu

Prvo, definitivno postaješ više zaboravna, a zatim si i konstantno odsutna i teže se fokusiraš. Seks inače utiče na hormon u središtu mozga koji je zadužen za dugotrajno pamćenje i pomaže u održavanju istog. Tako da eto, osim što se ne seksaš, malo i poglupaviš!

Žena čeka poziv

9. Vežbanje će biti manje učinkovito

Kao što smo spomenuli, manjkom seksa se debljaš, ali vežba tu delimično pomaže. To recimo nije dovoljno dobro ni za „Victoria’s Secret“ anđela Mirandu Ker koja je izjavila da joj je telo manje čvrsto kad vežba, ali se ne seksa. Pritom, pada ti i motivacija za vežbanje!

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..