Pitali smo Tanju neposredno pre revije Igora Todorovića, održane pre nekoliko dana u Beogradu, da najpre prokomentariše skandal “Harvi Vajnštajn” koji je potresao i Holivud i svet. Voditeljka je o holivudskom producentu koji je seksualno zlostavljao i uznemiravao veliki broj glumica, ali i veliki broj žena van sveta šou-biznisa, i čija zlodela potvrđuju same žrtve otvorenim pričama o tome šta su doživele, rekla sledeće:

“Nadam se da će da truli u zatvoru do kraja života”.

Prokomentrisala je Tanja zatim problem zlostavljanja žena u Srbiji.

“Naravno da toga ima. Zlostavljanje je ovde, i ne govorim samo o glumačkoj profesiji, na tako visokom nivou, i nailazi na tako visoku toleranciju da se više ni ne prepoznaje kao zlostavljanje. Žene zbog toga ćute, a kada se usude da kažu nešto, javnost ih razapne. Javnost smatra da su one zaslužile zlostavljanje”, naglasila je voditeljka.

Voditeljka na reviji Igora Todorovića za kog kaže da ju je naučio da je za stil najvažniji stav
VODITELJKA NA REVIJI IGORA TODOROVIĆA ZA KOG KAŽE DA JU JE NAUČIO DA JE ZA STIL NAJVAŽNIJI STAVFOTO: MILAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Zlostavljanje žena je česta tema njene emisije, a na takve i sve ostale ispovesti njenih gostiju, niko ne ostaje ravnodušan. Tanja je u svakoj emisiji pred velikim izazovom.

“Profesionalizam nije odvojen od emocija. Ja sam tim ljudima tugujem, plačem. Ne mogu da spavam. Nerviram se. Jednostavno ne mogu da odvojim tu vrstu emocija od posla”, rekla nam je u dahu Tanja.

Otvorenom pričom o zlostavljanju, o neophodnosti da se svaki oblik nasilja nad ženama spreči, čini se veliki korak. Najgore što svako do nas može da učini jeste da ćuti, da žmuri pred zločinom.

J.M.