TOP 10 NAMIRNICA ZA ELIMINISANJE CELULITA

Ne možete da se otarasite ,,pomorandžine kore’’ na vašoj zadnjici, nogama ili stomaku? Niste sami, preko 90% žena ima isti problem. Iako ne postoji ni brz, ni određen lek za celulit, redukujući svoju ishranu možete postići da se smanji vidljivost i imati mnogo glađu kožu. Evo naših top 10 namirnica za smanjenje celulita.

Đumbir

Jedan od uzročnika celulita je loša cirkulacija, tako da jedući hranu poput đumbira, koji pospešuje protok krvi, možete poboljšati izgled. Kao što je dobar za cirkulaciju, đumbir je isto tako dobar i za detoksikaciju i jačanje limfnog sistema, pri čemu pomaže da se limfna tečnost i toksini, koji se pretvaraju u mast, ne talože u džepiće ispod kože.

Špargla

Takođe namirnica koja pomaže pri boljoj cirkulaciji. A, zbog velike količine folne kiseline, špargla je odlična protiv stresa i pomaže pri stabilizovanju stresnog raspoloženja. Duži stresan period isto dopirinosi povećanju celulita, pa je dobro dodati šparglu u jelo, kako bi se ovo sprečilo.

Avokado

Svako može da patio od celulita, debeo, mršav, mlad, stariji, ali starenje povećava vidljivost celulita, jer nam koža gubi elastičnost. Zbog toga je dobro da se jedu namirnice bogate esencijalnim kiselinama koje pomažu pri ojačavanju kože, održavajući je mekom i elastičnom. Avokado je posebno bogat ovim esencijalnim kiselinama.

Riblje ulje

Druga top namirnica za održavanje zdrave kože je riblje ulje koje sadrži visok nivo Omega-3 masnih kiselina. Ove masne kiseline su odlične za smanjenje upala i bolji rad kardiovaskularnog i limfnog sistema, što je dobar korak ka držanju celulilta na odstojanju.

Tamni zeleniš

Tamno zeleno lisnato povrće poput spanaća i kelja bogato je antioksidantom koji se zove lutein, a istraživanja su pokazala da je odličan za očuvanje vlažnosti i elastičnosti kože i povećava nivo lipida – što je dobro za one koji pate od celulita. Takođe je bogato hranljivim materijama i dobro za cirkulaciju i detoksikaciju.

Sok od brusnice

Spor limfni sistem jedan je od primarnih uzroka celulita, pa oni koji žele da smanje njegovu vidljivost trebali bi često da konzumiraju sok od brusnice, poznat kao i  najbolji način da se očisti limfni sistem. Ovaj moćni sok pomaže pri uklanjanju masnih naslaga iz organizma.

Banane

Banane su bogat izvor kalijuma, što je korisno za smanjenje celulita na mnogo načina. Prvo, kalijum sprečava zadržavanje viška vode u vašem organizmu, što može da bude glavni razlog celulita, i isto tako pomaže pri čišćenju organizma i limfnog sistema.

Integralne žitarice

Žitarice su pune vlakana koja održavaju vašu kožu glatkom. Ona pomažu da se ubrza proces detoksikacije. Konzumirajte žitarice ne samo da biste smanjili celulit, već i zato što pomažu pri boljem radu srca.

Papaja

Jedno od najboljih načina za detoksikaciju organizma i smanjenje celulita je svakodnevno unošenje svežeg voća i povrća, a papaja je posebno dobro voće. Papaja nije samo bogata kalijumom, već je i jedna od najvažnijih hranljivih materija kad je reč o borbi protiv celulita. Bogata je i beta-karotenom koji sprečava oštećenje telesnog tkiva.

Bobičasto voće

Kako biste zadržali kožu zategnutom, pokušajte da povećate unos vitamina C da biste povećali nivo kolagena u koži. Bobice su posebno dobar izvor vitamina C, kao i jedan od najvažnijih sastojaka za borbu protiv toksina u vašem organizmu, koji mogu da uspore limfni sistem i akumuliraju celulit na svim oblastima

izvor:hranazadusu.com

Komentara
Očitavanje..