TRAGOVI OD KARMINA: Uz ove trikove REŠIĆETE se i najupornijih fleka od kozmetike!

Reagujte odmah.

Ništa ne pruža takav efekat kao crveni ruž ali on može i da stvori glavobolje ako završi na vašem omiljenom komadu garderobe. Ipak, naš savet je da ne odustajete i uz pomoć sledećih trikova skinite i najupornije fleke.

Isprobajte nešto novo: 5 neobičnih saveta koji će podići vaš SEKS na potpuno NOVI nivo!

Fleka na odeći

Foto: Profimedia

Šminkate se svakog dana, a GARANTOVANO niste zapazile OVAJ DETALJ na pakovanju: Vrlo je važan, a EVO ŠTA TAČNO ZNAČI

Garderoba

Ruž sa odeće je najlakše skinuti ako se odmah reaguje. Komadiće ruža treba pokupiti selotejpom ili malom suvom krpom. Nakon toga bitno je na fleku staviti odstranjivač fleka i oprati, piše američki “Good Housekeeping”.

Nemojte da ostavite odeću s flekom od ruža da vas čeka ceo dan. Odstranjivač fleka treba da stavite odmah na mesto s ružem, a sama garderoba može da pričeka nekoliko dana na pranje, ali ako ga ne stavite, teško ćete je skinuti

U slučaju da se nakon pranja još vide ostaci ruža, potrebno je ponoviti proces.

I zapamtite, pre pranja veša obavezno proverite da vam u džepovima nije ostao balzam za usne ili ruž.

KORSET BIRAJU LAVICE, OVAN “PRLJAVU PRIČU”… Evo ŠTA preferiraju ostale DAME zodijaka! (FOTO)

Čišćenje

Čišćenje
Foto: Profimedia

 

Tepih

Zna da se dogodi da se prilikom nanošenja ruža odlomi komadić i padne na pod. Ako padne na pločice ili na parket, nije problem obrisati, ali ako padne na tepih, koji je još i svetlije nijanse – imate problem.

Za početak, potrebno je sastrugati višak ruža sa tepiha. Najbolje je koristiti naizmenično belu suvu krpu i sunđer pomoću kojeg ćete tepih natopiti rastvorom za hemijsko čišćenje. Sunđerom natopite mesto s flekom i ne previše pritiskajući belom krpom prebrišite mesto na kojem se nalazi ruž. Postupak ponovite više puta.

VOLITE BAŠ OVAKAV? Jedan KORAK koji GARANTUJE najkrckaviji POMFRIT ikada!

Napravite rastvor za skidanje fleka.

Ako se i nakon višestrukog natapanja i brisanja fleka još vidi, tada u pola litre mlake vode dodajte po supenu kašiku tečnog sapuna za ruke i alkoholnog sirćeta. Umočite sunđer u mešavinu i lagano pritiskajte fleku mokrim sunđerom dok tepih ne upije mešavinu. Potom belom suvom krpom prebrišite mesto na kojem se nalazi fleka. Ako se i dalje vide ostaci fleke, polumokrim sunđerom (natopljenim u hladnoj vodi) ponovo prebrišite tepih.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..