Uređaji u kuhinji koji štede vreme domaćicama

Ovo je doba  modernih tehnologija, one i te kako olakšavaju vreme koje domaćice provode u kuhinji i čine ga zabavnijim, mada, iskusna domaćica nikako neće zaboraviti ni savete i trikove svoje bake koji magično rešavaju sitne probleme u kuhinji. Ipak, ne živi se danas od negdašnjih  trikova i saveta, svako vreme nosi svoje breme, trikove i savete koji će olakšati svakodnevno pripremanje obroka, jutarnje kafe iz aparata i tosta za doručak, neko jelo iz rerne za ručak, blendirano voće za zdrave dečje obroke. Što je porodica veća, više se kuva, često ostane, pa se podgreva, ostavlja za sutradan i nakon svega opere sudje i pospremi kuhinja. Deluje da domaćica u kuhinji treba da ima najmanje deset ruku, umesto njih, moderna domaćica jednostavno ima deset „desnih ruku“ ili aparata bez kojih ne može u kuhinji. Važno je da aparati u kuhinji olakšavaju rad, ali i da štede prostor. Deluje nemoguće, prva je pomisao da takvi aparati postoje samo u reklamama. Iskustvo domaćica, ipak, pokazuje da se mnoge odlučuju za male kućne aparate koji su pravo čudo tehnike, a neke, poput sokovnika, blendera, slavine sa grejačem, tostera i aparata za kafu, pa čak i aparat za penu od mleka, mnoge već imaju u kuhinji. Pametni kuhinjski aparati su sve popularniji, zato što olakšavaju život domaćicama, posebo što povezivanje na internet omogućava da se kontrolišu na daljinu. U tako pametno opremljenu kuhinju, ne mora da se uloži mnogo novca, treba samo da se napravi pametan izbor aparata.

Sokovnici i blenderi kao apsolutni favoriti u kuhinji

Insistiranje na zdravom životu uticalo je i na reorganizaciju posudja i aparata u kuhinji, pa se tiganji i posude za prženje zamenjuju blenderima i sokovnicima, koji su ručno cedjenje voća zamenili brzim i jednostavnim cedjenjem u sokovniku, slični su  blenderima koji olakšavaju pasiranje povrća, daleko jednostavnije nego da se viljuškom, cediljkom ili nekim drugim priborom priprema kašica za bebe ili sos za špagete. Ručni blender je čarobni štapić modernih domaćica i mladih mama, nezamenljiv je u pripremanju kašica za bebe i miksanih obroka za mladju decu, mada, ne vole samo deca smutije, prosto ih svi obožavaju, naročito oni koji vode brigu o ishrani pa je baziraju na obrocima barenog voća i povrća, uglavnom ih kombinuju ili blendaju sa semenkama, orašastim plodovima. Važno je da jedan takav blender može da se rasklopi na delove i opere, a samim tim i dezinfikuje, u sudo mašini.

Aparat za kafu i pravljenje pene od mleka

Po jutru se dan poznaje, a nema dobrog jutra, dok ne zamiriše na dobru kafu. Najbrže zamiriše ukoliko je iz aparata za kafu, njemu treba manje od minuta da je pripremi, a mlečna pena, koju priprema aparat za pravljenje pene od mleka,  učiniće je pravim savršenstvom koje će razbuditi sva čula, čak i u najranijim jutarnjim satima. Slatka, savršena mlečna pena pravi se samo jednim jednostavnim pritiskom na dugme koje ima aparat za pravljenje pene od mleka, u jednom koraku, čak i sanjivi i tek probudjeni, postajete najbolji barista koji u tren oka pravi kremasto mleko za tople napitke ili hladnu mlečnu penu za omiljene hladne napitke.

Aparat za kafu

Da li je modernoj domaćici neophodan aparat za penu od mleka?

To što je domaćica, ne znači da treba da se zarobi u kuhinji, već da taj prostor prilagodi svojim željama i prvenstveno ugodi svojim prohtevima, koji nisu ništa veći no šoljica kapućina sa penušavim mlekom. To je razlog zbog koga nema dileme da je aparat za penu od mlekabuy online neophodan u kuhinji. Vremenom smo postali pravi zavisnici ovog čarobnog napitka i njegovi pasionirani ljubitelji, ali smo se i udaljili  od onog tradicionalnog ukusa, pa sve više volimo kremaste kafe, što je kafa kremastija, to je traženija. Neki aparati pripremaju kafe sa kremastim dodacima poput pene od mleka, medjutim, daleko je ukusnija pena ukoliko se priprema odvojeno od kafe,  priprema je aparat za penu od mleka, za njega uvek treba naći mesto u kuhinji, neki modeli su nalik lončetu na struju, vrlo dekorativni, funkcionalni, miljenici modernih domaćica.

Toster je nezamenljiv aparat u porodicama sa decom

Brza hrana nije zdrava, ukoliko je, naravno, domaćice ne pripreme u svojoj kuhinji. One imaju načine da zdrav obrok pripreme na brzinu, jednostavno će tostirati hleb i dodati ga uz salatu ili premazati nekim namazom koji su same pripremile. U porodicama sa decom, toster je omiljeni aparat u kuhinji, bezbedan je za rukovanje, pa se mame iz tog razloga ne plaše da dozvole da deca sama pripremaju čuvene tost sendviče, omiljene dečje užine, uz njih zasigurno znaju da mališani neće ostati gladni, čak i kada su sami kod kuće, jer prvo što nauče je da ubace šunku i sir u tost hleb i za manje od minuta imaju omiljeni obrok.

Indukcione ploče kao poslednja reč tehnologije

Najviše prostora u kuhinji zauzimaju šporeti, zato ih domaćice rado menjaju za sve popularnije indukcione ploče, vrlo jednostavne za rukovanje, mnogo manje od šporeta, pa se vrlo lako uklapaju na bilo koju radnu površinu u kuhinji i odlažu u ostavu, kada u kuhinji nisu potrebni. Njihovom upotrebom štedi se prostor u kuhinji, ali i vreme, pošto one ne gube energiju na zagrevanje, poput šporeta, već odmah greju ploču i sud na njoj, ne uključuju se ukoliko im nije odgovarajući sud, pa su iz tog razloga jedan od najbezbednijih aparata u kuhinji.

Nezaobilazna mašina za sudove

Koliko god velika bila kuhinja, u njoj uvek mora da se nadje mesta za mašinu za sudove, koja je velika odmena svake domaćice. Umesto da posle ručka gleda u veliku gomilu neopranih sudova, jednostavno može da uživa uz omiljenu kafu iz aparata, mašina će srediti sudove da zablistaju punim sjajem. Toliko različitih programa prilagodiće se pranju sudova od najfinijih kristalnih čaša, do tanjira i činija za svakodnevnu upotrebu. Nekada je domaćici mnogo lakše da pripremi ručak, nego da opere sudove uprljane tokom pripremanja, pa na samu pomisao na sav lom tokom pripremanja, odustane, pre nego da je i počela. Mašina za sudove je pravi saveznik takvih domaćica, nema odustajanja, sve je rešivo, čak i lom posle kuvanja, u par koraka je u mašini, za pola sata opran kao da ga nije ni bilo.

  

Foto Pexels Pexels
Komentara
Očitavanje..