Veliki jesenji horoskop: Precizna prognoza za ljubav i posao do kraja godine!

Ovnovi će dobiti veliko nasledstvo, dok u život Bika dolazi nova ljubav

Kraj godine nam se polako, ali sigurno, približava i već je vreme da se lagano svode računi.

Otkrijte šta su zvezde sačuvale za sam kraj 2015. godine za vas i u skladu sa tim rešavajte probleme.

Ovan
Ovaj period za sve vas rođene u ovom znaku, biti će sve samo ne dosadan. Jupiter vam donosi mnogo više prilika da stvari ili neke situacije napokon posložite na vama zadovoljavajući način. Nećete se morati čak ni nešta posebno truditi. Ono na šta ipak morate paziti je brzopletost kojoj ste i inače skloni. Jupiter je planeta koja daje mogućnosti i širi lične potencijale. Sreća ne pada sama u krilo, ali ono na šta obratite pažnju svakako je na dohvat ruke. Iako i sami znate da ste sami odgovorni za sve odluke ili akcije koje preduzmete, jer vi ćete se sa njima morati baviti. Vreme je dobro da preduzmete neke pravne ili administrativne aktivnosti.

Moguće je da stiže i dobra vest u vezi s nasledstvom ili dodatnim prihodom. Svejedno svesni ste da vaši stavovi prema poslu, zdravlju i privatnosti moraju imati neke čvrste osnove. Ne možete više nositi osećaj lične krivice, pa svakako pokažite više samopouzdanja i vere u sebe. Pred vama je idealno vreme da se oslobodite nekih strahova, razvijete više saosećanja prema drugima i postanete nešto skromniji u očekivanjima.

Ljubav

Iza vas su glavni testovi koje ste morali proći upravo u vezi ljubavi i intimnosti. Niste više toliko u brizi, jer znate šta vam odgovara, a šta ne. Odnosi koji se temelje na povjerenju i jakoj pripadnosti proći će sasvim neozleđeni ovaj period. Svejedno nikako nemojte odustati od dijaloga i razgovora o svemu šta vas muči ili brine. Osećate se mnogo opuštenije kada je u pitanju bliskost s nekim. Ukoliko ste imali neko razočarenje tokom prošlih meseci tada ste nešta i naučili. Sada se svakako krećete sa više lične vere i mudriji prema napred.

Posao

Mnogi od vas će svakako želeti više od posla ili barem neku promenu. Bitno je da budete hrabri i odlučni te da se rešite onoga nepotrebnog, nedelotvornog. Naravno da je strepnja u vezi s egzistencijom glavna i osnovna briga u današnje vreme krize. Da li ste učinili dobro ili loše, pokazaće vreme. Svejedno, ukoliko imate neke svoje ideje i rešenja, meseci pred vama pokazaće se kao vrlo dobar period upravo za takva pitanja. Nemojte rušiti mostove iza sebe, ali budite pažljivi. Stoga čuvajte novac, ne trošite više nego što trebate, jer bi vam ušteđeno moglo zatrebati ukoliko želite uložiti u nešto svoje.

Bik
Meseci pred vama donose vam više spremnosti da uživate u svemu onome šta volite. Hedonizam je ionako glavna reč koja bi mogla najbolje opisati vaš znak. Venera je vaša vladarica, a kad je Venera u pitanju tu je uvek nužno zadovoljstvo i satisfakcija sobom pa i svojim postignućem. Planetarna energija vas podstiče na samoiskazivanje bilo kroz neki novi interes, hobi, kreativnost. Želite ponovno uneti malo zabavnih sadržaja u svoj život. Ukoliko ste oduvek hteli da nastaviti određeni zanat, umetnost, ili kreativni interes, sada je vreme da to i učinite.

Možda ćete upoznati novog prijatelja koji će vas podsticati na izlaske, ili ćete podsticaj naći u nečijem načinu života koji vam se u osnovi vrlo sviđa. Inspiracija vam dolazi sa sasvim neočekivanih strana pa je dobro da se i vi otvorite mogućnostima. Bilo šta od toga moglo bi vam na kraju osim zadovoljstva doneti i određenu korist, moguće kroz priznanja ili nagrade. Jupiter upravo podstiče vaš znak na zabavne sadržaje, druženje, kreativnost i ideje. Jupiter je veliki dobročinitelj, sve šta dotakne to i širi, ali sreća koju donosi ne dolazi sama.

Ljubav

Jesen vam može doneti novu ljubav, samo je potrebno proširiti svoj krug prijatelja ili poznanika, kao i mesta gde se zabavljate. Možda upravo među tim novim prijateljima ugledate nekoga ko bi vam mogao biti nova simpatija, pa i ljubav. Trajne veze se definitivno mogu odlučiti da li će odnos trajati i kakav će doista biti. Sve shvatate jako duboko i lično pogotovo ono na intimnom planu. To bi moglo biti zbog emocija ili životnih okolnosti. Bilo kako bilo, intimnost i sa kime je deliti je područje koje uzimate vrlo ozbiljno ove jeseni.

Posao

Jesen vam donosi dašak pozitive i na području profesionalnog, kao i društvenog života. Pažljivi ste prema prilikama i želite nešto poboljšati u načinima rada. Svakako ćete gledati na dobitak, jer je to prava svrha bilo kojeg posla koji radite. Neki među vama ipak će želeti ostaviti postojeći posao, jer je postao neproduktivan ili neugodan, a nekima čak i neizdrživ. Spremni ste učiti, ponovno ako treba, jer znate da ulažete u sebe i svoj napredak. Ukoliko ste u potrazi za poslom pred vama je dobar period, jer ćete ići ili biti pozivani na mnogo razgovora. Upotpunite svoje molbe, dodatno se informišite, učite sve šta je potrebno da biste bili u toku sa potrebama vremena i posla.

Blizanci
Pred vama nije baš toliko sjajna jesen kako ste se možda nadali ili očekivali. Neka pitanja oko zdravlja i porodičnih obaveza doći će u fokus vaših interesovanja. Ukoliko osetite da vam zdravlje nije baš najbolje, svakako pođite kod lekara i usput napravite dodatne analize. Loša sreća moguća je kroz finansije ili ulaganje.

Dobra stvar je da se sada možete posvetiti nekretninama ili uređenju istih. Također dobro je srediti sve papire vezane uz zajmove, kredite pa ćete neke i dovršiti. Na žalost, briga oko dalje rodbine mogla bi se pokazati nužnom i kroz konkretnu pomoć. Budite spremni neko vreme posvetiti se upravo takvim pitanjima.

Vremena za vas same nećete imati baš previše. Kao da će vas neki drugi trenutno više zanimati ili tražiti, ali će i oni trebati vas. Možda je ovo onda ipak pravo vreme da poboljšate neke a narušene bliske odnose. Više pažnje kroz kraća ili duža putovanja pogotovo ukoliko ste vi vozač, su itekako nužna. Skloni ste se izgubiti u raznim kombinacijama koje često vrtite u glavi, pa zanemariti pravila saobraćajne signalizacije.

Posao

Potrebno je pokazati oprez sa novcem i svakako pokušati da se štedi. Saturn uvek traži stabilnost, ozbiljnost, pažnju i oprez. Pogotovo kroz eventualna ulaganja, naslijeđe. Izgledne su prevare, razočarenja ili gubici, jer se u prvi mah niste baš najbolje snašli. Stoga se savetujte pre nego se na nešta obavežete, pogotovo pre nego što nešto potpišete i time dogovor zapečatite. Nemojte baš verovati osobama koje vam obećavaju da ćete njihovim načinom i prečacem doći do bilo kakve lične koristi. Znate da je za to malo realne šanse, a može se dogoditi da uloženi novac više nikada ni ne vidite. Pred vama je ozbiljan rad i posao koji jednostavno treba obaviti.

Ljubav

Šta se tiče ljubavi i intimnosti ovde se postavlja pitanje koliko ste sami zadovoljni vezom u kojoj jeste. Ukoliko je sve u redu, spremni ste se dogovoriti za zajedničko stanovanje, jer želite učiniti korak više prema daljem zajedništvu. Ukoliko je veza već neko vreme pred preispitivanjem i dvoumljenjem, tada ćete morati ozbiljno razgovarati. Uvažite osećaj nezadovoljstva i nedovoljnosti, bilo da je vaš ili partnerov. Poradite na vezi i dajte sebi vremena. Ukoliko ipak ne ide, nije da niste probali. Veze koje sada započnu, moguće je da će samo biti prijateljske i neobavezne.

Rak
Pred vama su meseci kada ćete napokon znati šta želite od svega napraviti. Odluke o kojima ste promišljajući preko leta sada ćete i sprovesti u delo. Na fizičkom i mentalnom nivou ćete se osećati bolje zbog utecaja Jupitera na vaš znak. Ukoliko ste malo i smanjili pažnju prema događanjima oko vas, sada ćete ga svakako pokušati obnoviti. Svaka moguća fizička aktivnost vam je itekako dobrodošla, pa i taj deo uključite u svoj raspored, a najbolje u svoju svakodnevicu.

Jupiter je veliki svemirski dobročinitelj, pa iskoristite njegovo djelovanje upravo na samopouzdanju i da napokon radite ono šta ste oduvijek željeli, a iz raznoraznih razloga uvek odgađali. Razdoblje je također odlično ukoliko ste skloni igrama na sreću. Svejedno preporučuje se uvijek igrati minimum, i ne igrati često. Sreću i zadovoljstvo nalazite i u kratkim putovanjima, ne predaleko od kuće. Tokom ovog perioda mogli biste izgraditi bolje odnose kroz vama najbliže, braću, sestre. Mogli biste i otkriti da je među vama mnogo više razumevanja nego što ste do sada mislili.

Ljubav

Podršku planeta imate i u ljubavnom životu. Ionako teško možete živeti bez da znate da vam neko pripada i da ste vi nekome izuzetna osoba. Ukoliko ste u vezi svakako se posvetite partneru, osobi koja vas voli i podržava. Možda ćete u tome biti malo i posesivni, ali partneru bi se to ovaj puta moglo svideti. Razdoblje je vrlo povoljno da proširite krug svojih prijatelja i da među njima nađete vama interesantnu osobu. Dobra ideja je i da se uključite u neki klub i na taj način spojite ugodno sa korisnim. Sve je bolje nego sedeti, čekati i samo zamišljati romantična događanja, kada ih možete živeti.

Posao

Posao bi vam se napokon mogao isplatiti, ukoliko ste do sada marljivo radili, stvarali i kao po običaju nepotrebno se sklanjali drugima na putu do prihoda i priznanja. Slobodno se iskažite i pokažite jer su iza vas ozbiljni rezultati, a iza kojih u bilo koje vreme čvrsto stojite imenom i prezimenom. Bilo kakvi problemi, a vezani za posao sada neće izazivati kod vas osećaj nemira i zabrinutosti. Pošteni ste, vrijedni i predani onome šta radite. Znate da možete i želite više, pa ako vas neko iskorištava, pronalazite i prelazite na nešta drugo. U konačnom ishodu nije vam toliko bitno ni da li je finansijski isplativije, koliko je stvar osećaja pravde i ponosa.

Lav

Period pred vama je prepun mogućnosti i interesantnih prilika. Jupiter, čije ste dobrodušno delovanje imali prilike spoznati proteklih meseci, dalje vam nudi divne prilike da se posvetite materijalnim interesima. Do sada ste se želeli dokazati kroz svoju ličnost, svoju nezamenjivost i originalnost. Sada ćete hteti to sve pretvoriti u materijalnu sigurnost i sticanje isto takve koristi. Međutim ne zaboravite da sve može sjajno izgledati poslagano na papiru, ali do stvarnog uspeha treba biti posebno pažljiv pri izvršenju i kod svih detalja. U idućim vremenima bi se moglo ostvariti da ste u prilici zaraditi ili dobiti sasvim lepe finansijske nagrade.

Ukoliko ste u nekom sudskom procesu, veliki su izgledi da ga okončate na obostrano zadovoljstvo. Posvećeni takvim pitanjima zarade, pa i vlasništva ili nasleđa, nećete baš stići uživati u druženjima, zabavi ili onome šta ste čitavo leto radili. Sudbina vam nosi neke iznenađujuće ali povoljne mogućnosti, pa ćete možda malo više putovati, a na tim putovanjima sresti osobu koja će imati važan utecaj u vašem budućem životu.

Posao

Pred vama su poslovno zahtevni meseci. Morate paziti na detalje. Bilo kakva ulaganja tokom ovog vremena mogla bi se pokazati isplativima. U idejama koje imate nemojte zanemariti na neka već oprobana i dugoročna rešenja, koja samo treba nastaviti gurati napred. Možda ne donose uzbuđenje novoga, ali vreme trajanja ukazuje da je u pitanju ipak kvalitet. Morate se dokazati na poslu pogotovo ukoliko ste u nečemu novome. Autoritetima je ionako jednostavnije prebaciti zaduženja ali i odgovornost novima na tom području. Pa zašto to ne biste bili vi, onaj koji će pokrenuti promene. Velika je izglednost da će uspeh biti velikodušno nagrađen.

Ljubav

Što se tiče emocionalnog dela života, trebalo bi da budete zadovoljni. Veze koje već neko vreme traju, bez nekih većih problema nastavljaju u svom trajanju. Neki među vama odlučuju se i na zajednički život, pa i brak. Saturn koji utiče i na vaš znak ionako svojim delovanjem traži ozbiljan, tradicijski pristup bilo čemu. S druge strane, sada vam neće ići neozbiljne ili površne veze u kojima želite samo zadiviti drugu stranu. To vam u idućem periodu neće prolaziti. Stoga ćete morati napraviti pauzu od romantičnih nastojanja, šta možda i nije tako loše.

Devica
Pred vama su zaista zanimljivi meseci i događanja. Jupiter je u vašem znaku Device nakon punih 12 godina. Setite se svojih tadašnjih ideja i nastojanja, događanja i tema koje su vas okupirale, pa će vam sve biti mnogo jasnije šta vas očekuje. Sve ili gotovo sve šta želite učiniti, svakako je izglednije nego prije. Jupiter je veliki dobročinitelj, ali darovi koje pruža ne dolaze sami. To je ipak vaš deo posla. Odustanite od toliko analiziranja i preispitivanja da li je nešto dobro, da li vi to možete. Ostavite se opsesije usavršavanja, popravljanja.

Ne mora sve biti savršeno, jer ni drugi nisu, iako se takvima prikazuju. Kretanje među ljudima, neopterećena druženja, kratka putovanja, sve su to načini da steknete više saznanja za kojima toliko žudite. S druge strane mogli biste imati određenih smetnji upravo kroz roditelje, dom. Pa biste mogli doći i u sunju da li da se prepustite mogućnostima koje su pred vama ili da ostanete stajati. Svakako se potrudite biti na usluzi ako je potrebna, međutim nemojte dozvoliti da vas se veže na emocije ili osećaj krivice. Nema smisla da vučete za sobom neka vremena i sjećanja koja vam ionako nisu ni bila ugodna.

Ljubav

Ukoliko ste u potrazi za srodnom dušom pred vama je vreme da je i nađete. I to onu pravu osobu o kojoj ste ionako već razmišljali. Jupiter će vam u svemu tome pomoći. Saturn od vas traži pri tome ozbiljnost i predanost. Drugačije neće ići. Dugotrajne veze svakako moraju pokušati obnoviti svoje zavjete ili obećanja, jer stari način ne donosi ništa dobroga, već vas umara, čini sumornima, nezadovoljnima i kritičnima. Sednite sa partnerom i otvoreno razgovarajte o tome šta bi ko od vas i kako bi hteo, i pri tome svakako budite iskreni.

Posao

Ukoliko u idućem razdoblju ne nađete posao, onda ste zaista u problemu, koji je samo i isključivo vaš. Jupiter vam daje prilike, i to ne jednu, koje vi morate prepoznati i delovati. Stoga obnovite svoj CV, javljajte se na preporuke, oglase, informišite se preko prijatelja i poznanika. Budite aktivni i budite sigurni da će vas svemir nagraditi. Ukoliko ste u prilici putujte, informirajte se, učite, upišite neki tečaj, i svakako čuvajte novac, jer ideja vam neće nedostajati, ali investicije bi vas mogle zabrinjavati. Saturn vas upozorava da ne budete rastrošni i ne kupujte nešta šta vam nije zaista nužno. Novac će vam trebati za sprovođenje vaših ideja.

Vaga
Pred vama je svakako vreme promene, ako ne baš svih područja života, nekih delova definitivno. Zbog drugačije percepcije i nekih vaših spoznaja znate da morate ustajalo, a već ionako nedelotvorno doslovce razdrmati i ozbiljno protresti da biste dobili jasnu situaciju. Na probi ste i vi sami. Činjenica je da vam se ne da više ponavljati uvek iste priče, očekujući drugačije i bolje rezultate.

Promislite koliko toga šta prigovarate drugima je ono šta i sami počesto činite. Kada tako pogledate malo na sliku, ego će vam možda biti ozbiljno uzdrman. Najbliži a vaši mogli bi da vas suoče sa onim šta vas kod drugih istinski ljuti i nervira, a to je insistiranje na nebitnim sitnicama. Saturn ne daje ništa ako iza toga ne stoji iskreno nastojanje i ozbiljan predani rad. Tako da slobodno zaboravite na ličnu sreću po pitanju igranja lutrije. Smirite se i posvetite se bitnome, pazite na dokumente i važne papire. Nije vreme za suđenja ili provođenje nekog od oblika pravde. Za sada nećete moći savladati birokratske zavrzlame.

Ljubav

Pokušajte odnose u kojima jeste učiniti stabilnijima. Pri tome pokažite svoju poslovičnu kooperativnost i razumevanje. Naravno da je potrebno da i druga strana pokaže iskrenu želju i krene u vašem smeru. Ukoliko ste u paru već nekoliko godina, možda ćete zajedno nešto učiniti za sebe. Kupovina nekretnine ili pokretanje nečega šta vas oboje raduje, svakako je dobar dokaz da ste i dalje jedno uz drugo i to nameravate i ostati. S time vaša ljubav pokazuje da je zrelija i jača nego prije. Ukoliko tražite srodnu dušu, za sada sklopite prijateljstvo koje će se postupno razvijati u nešto više.

Posao

Stabilnost u poslu dolazi uz podršku Saturna koji će vas verojatno i nagraditi za sav trud koji ste pokazali u prethodnim mesecima. Iako vam Jupiter nije sasvim sklon, neće odmagati. Stoga je moguće povećanje plaće, pozitivna promena na poslu, pa sve do priznanja prema kraju godine. Ono šta je na vama je da i dalje dajete sve od sebe, a pogotovo uz iskrenost kroz ono šta radite, volite, i šta vas zadovoljava. Ukoliko planirate promijeniti posao sačekajte za to drugu godinu. Oni koji traže posao morati će se malo više potruditi, dodatno obrazovati. U međuvremenu je potrebno da obratite pažnju na troškove i novac koji pristiže samo iz proverenih izvora.

Škorpija
Sreća i uspeh baš nisu rezervisani ove jeseni za vas rođene u ovom znaku. Napunjeni ste energijom i spremni na mnogo toga, ali pitanje je koliko će vas takvo stanje dugo držati. Stoga se radije vi držite onoga proverenoga, uobičajenoga, pa i tradicionalnoga, ne iskačući sa novim idejama ili pomalo ionako upitnim planovima. Ono čemu bi se mogli doista posvetiti su nova poznanstva, preko kojih ostvarujete neke buduće kontakte koji će vam tek trebati. Ukoliko ste u mogućnosti putujte i sakupljajte nove informacije, učite kroz nečija životna iskustva, impresije, razmišljanja.

Ukoliko u vaš život uđe osoba koju smatrate mudrom i realnom, moguće je to neki stariji muškarac, svakako poslušajte neka zapažanja, koja biste mogli uklopiti u svoja razmišljanja ili delovanja. Bez obzira na to koliko godina imate, uvek se nešto novo može spoznati, naučiti i biti nam od koristi. U stvari, dobra vest može doći iz daleka ili daljeg rođaka, koji vam posredno može pomoći. Ionako ne možete vi biti odgovorni za svačiji boljitak, ali možete sebe ustabiliti kroz produktivnost, egzistenciju i osećaj sigurnosti.

Ljubav

Iduće nedelje biće i zahtevne prema odnosima u kojima jeste. Ukoliko ste završili neki odnos, dozvolite sebi predah da vidite šta i kao dalje. Ne očekujte tokom ovog perioda nikakvu igru sudbine ili Amorovu strelicu. Ono šta će trajati kreće iz prijateljstva, do prepoznavanja a onda razvijanja dalje međusobne pripadnosti uz neizbežan osećaj sigurnosti i trajanja. Sada nisu moguće nikakve ljubavi na prvi pogled. Mnogi koji su u vezama želeće ih potvrditi ili zajedničkim stanovanjem ili povećanjem porodice. Utecaj Jupitera na vaš znak ogledaće se kroz mir pogotovo onima koji su prolazili težak period.

Posao

Vreme je da pokupite nagrade ili zasluge za ono šta ste već obavili. Ukoliko su finansijske, onda budite sigurni da će potrajati. Ukoliko ih treba da ih zaradite, onda računajte da ćete ih vrlo ozbiljno, predano i bez odustajanja morati odraditi. Nije vreme za nešto sasvim novo, bez obzira na to koliko ideja lično vi sami imate. Velika je verovatnoća da ćete za planove morati da još neko vreme prikupljate sredstva i znanja. Iako neke situacije izgledaju obećavajuće, pa i prilike koje kažu – sad ili nikad, teško da će se pokazati kao dugotrajne. Stoga dobro razmislite pre bilo koje odluke. Pola njih bi se mogle pokazati samo šarene, ali lažne. S druge strane dobro je vreme za prodaju nekretnine.

Strelac
Period pred vama nije nimalo lagan. Saturn je u vašem znaku, a strog je učitelj u svojim zahtevima i ozbiljnostima. Jupiter vaš vladar daje vam veru i optimizam i smešten je u kuću ličnih zasluga, uspeha i karijere. I sada se postavlja pitanje, da li ste i koliko ste optimista ili pesimista. Sve šta vam dolazi biti će pod kritičkim preispitivanjem da li vam to doista pripada i koliko ste nešta zaslužili.

Malo toga će vam biti poklonjeno, dakle slobodno budite ponosni na ono šta imate, jer je to isključivo plod vaših dela i nastojanja. Samim tim nikome niste neštoposebno ni dužni, iako će vas se prozivati i podsećati. Vreme do kraja godine posvetite svom zdravlju, idite na vreme kod lekara, jer su mogući problemi sa zubima ili kostima. Pripazite se neprilika u saobraćaju, pa izbegavajte ako je moguće, vožnju za vreme loših vremenskih uslova. Moguće su loše vesti kroz dalje rođake ili poznanike. Glavna pitanja na koja sebi treba da date odgovore je ono koliko ste pozitivni i koliko imate vere u sebe i svoje sposobnosti.

Ljubav

Ključna reč za ovaj period a i za vaš znak mogla bi biti – bez preterivanja, molim. Odnos vašeg vladara Jupitera i Saturna mogao bi proizvesti nekoliko nespretnih koraka. Vi ćete želeti jedno, partner će očekivati drugo. Na kraju ste oboje zbunjeni ili razočarani. Lično samopouzdanje i opuštenost da je sve u redu u vezi u kojoj jeste ne znači da treba da se ponašate lenjo i nezainteresirano. Zanemarite romantične sanjarije, koje vam sada ionako ne mogu dati ono šta želite. Slobodni neka uzmu predah i promisle o tome šta istinski žele.

Posao

Posao je zahtevan i odjednom vama zamoran, pa se pitate da li zaista mora biti toliko teško. Odjednom kao da se gomila zaduženja nigde kraja. S druge strane, Jupiter vaš vladar daje vam prilike da se iskažete upravo po pitanju posla. Svakako potražite pomoć od saradnika ili neke poslove jednostavno delegirajte drugima. Nije da baš ceo projekt visi na vašim leđima. Posvetite više pažnje onom delu obaveza koji je isključivo vaš, jer će se jedino to i gledati. Nema razloga da budete odgovorni za tuđe pogreške ili nemarnost. Kako je oko nas ionako loša ekonomska situacija, nemojte očekivati da ćete uspeti samo tako progurati svoju ideju o osamostaljivanju.

Jarac
Pred vama je period kada će sve malo škripati, i odnosi, i prijateljstva, ali posao i pitanje karijere biće ono čime ćete želeti da se bavite i u tome ćete još i uživati. Vi ste ionako dovoljno racionalni i ne želite da podlegnete trenutnim raspoloženjima. Bez obzira na to kako se vi osećate, izdržljivi ste i znate da treba da radite i da treba da brinete o sebi, kao i o onima koji zavise o vama.

Kod nekih pripadnika ovog znaka je nažalost takav način, briga i novac, jedino moguće iskazivanje emocija i pripadnosti. Ipak Jupiter, veliki svemirski dobročinitelj, na vaš znak deluje tako da ćete želeti da putujete, možda u inostranstvo ili će vam se pojačati komunikacija sa strancima. Posebnu pomoć u ostvarenju od planeta možete očekivati ako želite da stiecati nova iskustva i širite svoje horizonte. Izgledni su dodatni prihodi, pa ćete možda nekoga i savetovati, a za to biti dobro nagrađeni ili plaćeni. Dobre vesti dolaze iz daleka, a i sudski postupak ukoliko ga imate, a koji već i predugo traje, napokon se rešava u vašu korist. Problem se može pojaviti ukoliko ne nađete ravnotežu između vaših interesa, nužnosti i obaveza oko posla i privatnog porodičnog života.

Ljubav

Pitanja vaših odnosa kroz one najbliže, dom, djecu, porodicu, biti će glavna tema ovog perioda. Vaša posvećenost poslu i brizi o svim tim stvarima je svakako neupitna. Problem bi se mogao javiti ukoliko zbog brige zaboravite na lepu reč, podršku, slušanje i stvarno provedeno kvalitetno vreme u zajedništvu. Partner vas ne optužuje za nebrigu, kako možda krivo čujete ili razumete reči koje vam se upućuju, već za emocionalnu distanciranost. Slobodni bi mogli upoznati doista zanimljive osobe, a povećava se i mogućnost da je osoba iz strane zemlje, drugoga porekla ili običaja.

Posao

Sasvim dobro razdoblje za rad i finansijska pitanja. Velika korist od utecaja Jupitera na vaš znak koji uvek donosi nove mogućnosti, nove prilike i iznenadne dobitke koji mogu doći iz različitih izvora. Ukoliko ste na poslu koji vam odgovara i pruža određenu sigurnost i zadovoljstvo, onda rado i bez pritiska izvršavate zadatke. Ukoliko nema zadovoljstva i sve vam je preteško, atmosfera je neugodna kao i saradnici, mogli biste isprobati Jupiterove prilike koje vam se nude. Jupiter promoviše i nova znanja, pa se posvetite nečemu šta će vam koristiti. Onima koji su u potrazi za novim poslom vreme pred vama daje optimistične prognoze.

Vodolija
Pred vama je vreme kada se nećete imati na šta posebno žaliti, jer će vam sve ipak ići manje-više planirano. Jupiter i za vas ima dobre vesti i neku od prilika, možda onu koju ste već duže vreme očekivali. Saradnja sa stranim osobama je izgledna. To samo znači da će vas se sudbina ipak setiti, jer ste već pomislili da vas je možda i zaboravila. No ipak znate i sami nije baš sve do same sreće i sudbine, nego je iza vas zaista i trud, i rad, i ozbiljne stvari koje ste ipak napravili, pa sada stižu nagrade. Šta je najvažnije nemojte nikako ni nikome dozvoliti da se vaša pozitiva na neki način naruši od bilo koga, a nažalost biti će i takvih pokušaja.

Odnosi sa bliskima možda neće pratiti vaš entuzijazam, i spremnost da riskirate, pa ćete se sve češće pitati da li su oni za ili protiv vas. Za sada vreme nije posebno pozitivno za duža putovanja, a ukoliko ste sami vozač izbegavajte dužu vožnju, pogotovo po lošim vremenskim uslovima. Dobre vesti stižu za one koji možda imaju neki sudski ili birokratski spor. Velika je verovatnoća da ćete uspeti da to razrešite na veliko lično zadovoljstvo.

Ljubav

Šta se tiče ljubavi, susret sa vama zanimljivom osobom u razdoblju koje je pred vama, nije baš pogodno za romantična događanja. S druge strane ni vi sami niste baš za nešta jako ozbiljno, trajno, barem ne još za sada. Nemojte dozvoliti da vam prošlost upropasti prilike za novi početak ili napredak kroz odnos koji priželjkujete. Ostavite je tamo gde i pripada, u prošlosti. Trajni odnosi svakako će imati mirniji period nego što je bilo proteklo razdoblje. I sami ćete biti nešto emocionalniji nego inače, pa će vam biti drago i pravo zadovoljstvo imati nekoga uz sebe i na svojoj strani.

Posao

Saturn vam donosi određenu stabilnost u poslu, pa ukoliko ste zadovoljni s trenutnom situacijom, biti ćete svakako opušteniji. Zimski meseci bi mogli postati stresni pa se tokom ovog perioda odmarajte koliko stignete i sakupljajte snagu. Svejedno novac za sada ne bi trebalo da bude problem, pa ćete i dalje biti uglavnom optimistični i uvereni da vaši planovi imaju budućnosti. Možda vas to potakne i da se pobrinete oko pitanja nekretnina, stanovanja. Da li će to biti kroz ulaganja, preinaku ili kupovinu zavisiće o ušteđenom novcu. Onima koji traže posao moguće je ostvarenje, ali ne baš onoga željenoga.

Ribe
Vama rođenima u ovom znaku predstoji ponešto tmurno raspoloženje. I iako se ne može reći da vas je sreća napustila, svakako vam nije baš na dohvat ruke. Morate se itekako pomučiti da kao prvo sebe oslobodite osećaja krivice koju nosite, ali i koju su vam neki oko vas uspešno nametnuli. Nemojte se više toliko osvrtati na prošlost i o njoj sanjariti, jer od toga nema ništa. Okrenite se prema napred, napravite bitne planove i jednostavno gurajte ideju koju imate. Upornost vam se ionako uvijek isplatila.

Mogući su zastoji u vezi finansijskih pitanja. Podnošenje zahteva za kredit ili neki sudski postupak razvlačiće se i dalje, a šta je najvažnije, vesti u vezi s tim neće biti baš ohrabrujuće. Mogla bi vas zateći neka iznenadna vest od dalekih rođaka ili bliskih osoba. Neugodan osećaj, period malodušnosti i fizičke uznemirenosti vam nikako neće odgovarati, a ako primetite neke zdravstvene tegobe, svakako pođite kod lekara. Sezonske bolesti ovog puta ne bi trebalo da potcenjujete.

Ljubav

Saturn vam najavljuje problematično i sumorno raspoloženje koje kvari čak i dobre odnose u kojima jeste. Nemojte očekivati da vas partner stalno podseća na dobre strane neke situacije, daruje vas pozitivom, jer će mu to postati naporno. Prihvatite da svako ima teške momente kada se pita da li sve, a šta se živi, ima neku svrhu, koju vi sada baš i ne vidite. S druge strane od vas se očekuje da dobro razmislite šta ne valja u vezi i da to rešite. Svejedno, pripazite i kako nešto u odnosu rešavate. Slobodnima ne predstoji neka kvalitetna veza, pa radije pričekajte neko vreme.

Posao

Rad će vam se činiti izuzetno naporan zbog utecaja Saturna. Saturn je uvijek strog i traži određenu žrtvu te nas iskušava kroz vreme, da bi nas tek na kraju prolaznim ocenio. Ukoliko želite da menjate posao, budite sasvim sigurni da ste sebi osigurali idući. Iako je mala verovatnoća da će vam idući biti po volji ili znatno bolji. Obaveza na radnom mestu će biti puno, a rezultati će biti vrlo mali, barem prema vašem mišljenju i nastojanjima. Ovo nije dobar period za razgovor o napredovanju ili povećanju plate. Da ne biste još nešto pogrešili, biće vam potrebna zaista sva koncentracija i pažnja. Finansije vam nisu dovoljne, pripazite na troškove.

izvor :altertv.org

 

 

Komentara
Očitavanje..