VELIKO INTERESOVANJE ZA SERBIA FASHION WEEK: Za revijalni deo tražila se karta više

Sala Kongresnog centra “Master” bila je puna, te je deo publike stajao i sa zadovoljstvom ispratio sve revije.

Treći dan “Serbia Fashion Weeka” otpočeo je još u jutarnjim časovima sjajnim predavanjem Eymeric-a Francois-a . Revijalni deo, za kojim je sinoć vladalo ogromno interesovanje uspešno je otvoren revijama mladih dizajnera iz Srbije, a zatvoren je revijama Milice Tričković, Danijele Božić i Branka Popovića. Kako se za treći dan “Serbia Fashion Week-a” tražila karta više, sala Kongresnog centra “Master” bila je puna, te je deo publike stajao i sa zadovoljstvom ispratio sve revije.

Veoma važan deo Nacionalne nedelje mode predstavljaju seminari koji su ove sezone podignuti na još viši nivo. Eymeric Francois, čklan Visoke mode Francuske i čovek čije kostime nose u Francuskoj operi i na važnim događajima širom sveta, pričao je o svojim počecima i na taj način dao najbolji primer učesnicima seminara na temu kako postati renomirani dizajner i šta vas sve čeka na tom putu, dok je kao poentu predavanja Eymeric istakao da svaki dizajner treba da izabere svoj put.

– Neko će želeti da prodaje svoje kolekcije bajerima na Nedeljama mode, neko se pak pronalazi kao konsultant…ima mnogo načina. Važno je samo da znate kojim putem ste krenuli – rekao je Eymeric.

5
– Veoma sam zadovoljan jučerašnjim seminarom. Bilo je dosta interakcije i mislim da je publici bilo zanimljivo. Mislim da je u publici bilo dosta budućih dizajnera – dodao je on.

Revijalni deo sinoć su otvorili Miloš Miletić, Valentina Vidal i Ivana Garić. Mladi dizajneri iz Srbije prikazali su nam predivne kreacije, uglavnom za svečane prilike. Miloš Miletić otvorio je četvrti blok, prikazavši nam kolekciju svečanih haljina. Inspiraciju je pronašao u muzici, za koju kaže da je njegova ljubav. Revija je bila specifična po tome što je muzika u pozadini bila u njegovoj i izvedbi još dvoje muzičara. Materijali koje je koristio su čipka i svila, a među modelima mogli smo videti Ejmi Aminatu koja ima svetsku karijeru.

Valentina Vidal prezadovoljna je utiscima sa revije. Smatra da je Serbia Fashion Week najprestižniji događaj u Srbiji, koji će njoj i mlađim dizajnerima biti odskočna daska u daljoj karijeri. Za pripremanje revije bila su joj potrebna dva meseca, a dalji plan joj je da se nađe na Milano Fashion Weeku.

Ivana Garić prikazala je veoma smelu kolekciju. Mlada dizajnerka je inspiraciju pronašla u bajkerskom stilu, a čipka je bila najviše zastupljena. Atmosfera na reviji je bila fenomenalna, a u prvim redovima je mlade dizajnere bodrila i voditeljka Ana Mihajlovski.

7
Drugi blok počeo je revijom dizajnera DAIR iz Holandije. Pistom su dominirale kreacije crne boje kod žena sa svilom ili čipkom, a kod muškaraca koža. Vesela atmosfera koju su napravili modeli na pisti ubrzo je zavladala i celom salom.

Zatim je usledila revija Sanje Bobar, poznate dizajnerke iz Crne Gore. Veliki izbor dugih, svečanih i glamuroznih haljina od čipke, svile i satena ukrašene pastelnim detaljima nosilo je više od 15 devojaka.

Drugi blok zatvorila je revija Izabele Kečan gošće iz Hrvatske, čija je kolekcija odisala modelima koji su svojom formom, ali i izgledom predstavljali jaku i inspirativnu ženu, koja je spremna da se izbori sa svakodnevnim izazovima. Boje koje preovladavaju su crna i braon, dok su materijali na koje se kreatorka najviše oslanjala čipka, skaj i rajsfešlusi.

Ovo fantastično veče zatvoreno je revijama Milice Tričkovic, Danijele Božić i Branka Popovića.

Milica nam je prikazala uglavnom haljine za svečane prilike. Inspiraciju pronalazi u svojoj radionici, a zanimljivo je to da je svaki detalj ručno rađen. Njene kreacije kao prvi model iznela je Ana Minkić, koja je inače poznata po učešću u Srpskom Top modelu, dok je u prvim redovima bodrila Jelena Bačić Alimpić.

Posebnu pažnju privukla revija dizajnerke Danijele Božić. Smele i ženstvene kombinacije naišle su na sjajne reakcije publike, a širok spektar materijala istakao je ono najbolje na modelima.

– Serbia Fashion Week predstavlja najbolji oblik promocije kako za mlade dizajnere tako i za već one malo iskusnije. Uživala sam u svojoj večerašnjoj reviji i uvek volim da dođem na Serbia Fashion Week jer to mi je najverodostojnija potvrda da li ono što kreiram zapravo moja publika i voli. Moja večerašnja kolekcija je namenja ženstvenim, gracioznim i elegantim damam koje vole pliš, saten, čipku i svilu. – rekla je Danijela Božić.

Da zatvori treće veče Serbia Fashion Weeka data je prilika i čast dizajneru Branku Popoviću koji je na ovom Serbia Fashion Weeku predstavio svoju novu mušku kolekciju. Na Popovićevoj reviji moglo se videti da dizajner modi prilazi malo duhovnije i on modu zaista doživljavaju kao umetnost čak i više i intimnije od toga. Predstavljena kolekcija odiše nekim dalekim svetovima, a ima i mnogo momenata koji se ogledaju u detljima, posebno kod nekih komada koji su na pravi način naglašeni i izdvojeni.

Večeras nas očekuju revije sjajnih dizajnera – Sanje Veličković iz Slovenije, BetaOmega iz Češke, Belma Tvico iz Bosne i Hercegovine, Maje Marukić iz Srbije, Milene Radović iz Srbije, Carmichael Byfield iz Holandije, Erik Rosete iz Amerike, Ivane Nikolić iz Srbije, Celebrity skin iz Grčke i Mladena Milivojevića Barona i Zvonka Markovića iz Srbije.

Komentara
Očitavanje..