VIDI TE KROKODILSKE SUZE! Koliko puta ste se pitali da li je vaša beba FOLIRANT? Evo objašnjenja gde su suze!

Sigurno ste nekad primetili kako male bebe plaču a nigde suza?

Hiljadu opcija vam je prošlo kroz glavu, a jedna je sigurno: Vidi malog prevaranta, tako malen a već je „namazan“ svim bojama i zna kako da privuče pažnju? E pa problem je bio u tome što se zapravo bebe ne „foliraju“ već nauka ima drugo objašnjenje!

Proverili ste da li je gladno, žedno, naduvenog stomačića, ima li grčeve ili možda leži na mokroj peleni. I sve ste to isključili. Pa što mu je onda?

ZANELA SE, PA PRETERALA! Fanovi poručili svetski poznatoj glumici: Prestani, NE LIČIŠ na sebe! (FOTO)

beba

beba
Foto: Profimedia

HM… VEZA, ILI SAMO KOMBINACIJA? Evo KAKO da pročitate njegove namere! Budite KORAK ispred!

Ova situacija je svim roditeljima i više nego poznata. Presvukli ste svoje novorođenče, nahranili ga i stavili na spavanje međutim umesto nežnog bebećeg hrkanja ono plače, štaviše vrišti. Lice mu je iskrivljeno, oči širom otvorene, a celo telo mu već poprima tamno crvenu boju i stvarno se čini da isprobava koliko su mu jaka pluća.

Možda se samo pretvara da plače? Jer, ne vidite da mu se baš suze slivaju niz lice i padaju na jastuk… Teško da baš uvežbava za prvu nagradu iz glume… Ako niste znali, sva novorođenčad plaču bez suza jer im se suzni kanali još uvek razvijaju.

Bebe počinju da plaču sa suzama nakon druge nedelje života, ali kod nekih taj proces traje duže pa je normalno i da se nekoj deci suzni kanali razvijaju sve do trećeg meseca života.

Kad se oblikuju, žlezde u obliku badema se smeste ispod gornjeg kapka i proizvode suze koje vlaže oko.

Rada kaže da je ovo kul bunda za jesen: Beograd će sigurno gledati u nju- a da li se vama dopada?

beba

beba
Foto: Profimedia

 

Jednom kad suzni kanal proradi proces podseća na kišni oblak. A vi ćete se sigurno iznenaditi koliko su krupne te suze, pa ćete reći ono što 90 odsto roditelja bar 100 puta izgovori tokom razvoja deteta: Vidi te krokodilske suze!

Doktori kažu kako do danas nije poznato zašto se bebe rađaju s nerazvijenim suznim kanalom, i napominju kako se događa i da malena deca počnu da proizvode suze koje se, zbog nedovoljno razvijenih ili blokiranih suznih kanala, ne slivaju normalno kao što je gore opisano, do ivice oka pa niz nos. Toj deci, kad plaču, suze se spuštaju ravno na obraze, a može biti problem u jednom ili u oba nedovoljno razvijena suzna kanala.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..