Imam 42 godine, dvoje sitne dece (pet i sedam godina), posao, vrtić i školu, treninge dečje, rođendane, igranje napolju, spremanje večere, spremanje za spavanjac i u međuvremenu još gomilu vanrednih obaveza koje podrazumevaju da sam od šest ujutru do bar osam uveče na nogama, u kolima, u žurbi, u stresu. I nemam uopšte talenta za pranje veša, evo da pošteno kažem.

Moja mama je jedno vreme prenosila kontigente prljavog veša iz moje kuće u svoju, ali i ona žena digla ruke kad je shvatila kakvi su moji afiniteti prema peglanju.

Stvarno imam dobru volju. Majke mi. Svake večeri kad klinci legnu sredim kuću, spremim za sutra šta treba, skinem šminku i programiram mašinu da završi pranje baš u tih 15 minuta lufta ujutru između kafe i buđenja dece. Moja zamisao je da prostrem veš i da se miris omekšivača širi kroz kuću sa terase ceo dan i da uveče uđemo u prolećni dan.

Ali, taj dan nikako da svane. Svakog bogovetnog jutra zaboravim na veš i nemojte sad da mi zvocate da sam lenja i neodgovorna jer 100 posto znam da se i vama to dešava. Glupo je da se lažemo, sve smo u istom sosu.

Nova Whirlpool mašina održava svežinu veša i sprečava neprijatne mirise
NOVA WHIRLPOOL MAŠINA ODRŽAVA SVEŽINU VEŠA I SPREČAVA NEPRIJATNE MIRISEFOTO: SHUTTERSTOCK

Onda uveče dođem tako slomljena i umorna i kad opet hoću da ubacim tonu prljavog, shvatim da nisam ni taj čist izvadila koji se toliko usmrdeo da mi želudac kreće kroz nos. Ajde Jovo nanovo.

I onda sam jednom sela da baš izračunam koliko praška i omekšivača i struje potrošim na ta dupla pranja. Matematika mi je takođe slaba strana, ali čista logika mi kaže da mnogo love ode u vetar. A nije da raspolažem nekim bogatstvom, živim kao svi prosečni ljudi, polovinom meseca uglavnom žickam od najbolje drugarice i braće.

Ali da čujete šta sam uradila. Staru mašinu za veš sam poklonila mami. Onda sam od nje iskamčila da mi kupi na karticu (moja je, naravno, prazna) doživotni mir u vidu nove veš mašine koja ima najbolju moguću foru na svetu: FreshCare+ sistem koji drži veš suvim i šest sati posle pranja! Molim lepo. Taj sistem ustvari nežno masira veš laganim pokretima uz naizmenično ispuštanje pare koja cirkuliše unutar vlakana održavajući svežinu veša i sprečavajući neprijatne mirise.

6TH SENSE tehnologija automatski detektuje količinu veša u bubnju
6TH SENSE TEHNOLOGIJA AUTOMATSKI DETEKTUJE KOLIČINU VEŠA U BUBNJUFOTO: PROMO

Onda, ima i tu čuvenu 6TH SENSE tehnologiju koja automatski detektuje količinu veša u bubnju i optimizuje konstantno praćenje parametara pranja u skladu sa vrstom tkanine. Na ovaj način se osiguravaju odlični rezultati u uštedi vremena, energije i vode. Na 15 stepeni pere kao i na 40 i, PAZI SAD: prilagođava ciklus pranja prema nivou zaprljanost!

Nema više sekiranja kada ujutru veš ostane u mašini
NEMA VIŠE SEKIRANJA KADA UJUTRU VEŠ OSTANE U MAŠINIFOTO: SHUTTERSTOCK

I sad znate šta radim? Zaboravim veš ujutru bez pardona i uopšte se ne sekiram.

promo