Zanimljivosti o ljubavi

Ljubav je jaka emocija i moramo da potražimo naučne dokaze da dokažemo njenu jačinu.

Dakle, ne možete da kažete da ova emocija postoji samo u filmovima ili da je ljubav nešto, što su mediji stvorili. Postoje neke činjenice o ljubavi koje vas mogu iznenaditi .

Danas naučnici imaju način da istraže više o ovoj misterioznoj emociji kojoj smo svi izloženi. I najbolji deo je, da danas jasno znamo da ljubav može imati pozitivan uticaj na naše umove i naša tela. Da, ljubav može stvoriti određene bio- hemijske reakcije u vašem umu i telu koje mogu imati koristi za vaše zdravlje, kao i vaš ukupni život.

Sada, evo nekoliko zanimljivih činjenica o ljubavi.

Čak i neke životinje prate monogamiju – Definicija monogamije je jednostavna: imate seksualne odnose samo sa jednim partnerom koji takođe ne upražnjava seks ni sa kim drugim. Neke studije su pokazale da labudovi, termiti i vukovi takođe imaju tendenciju da prate monogamiju.

Otkucaji srca se sinhronizuju ukoliko se sa partnerom gledate više od 5 minuta. Dakle, pogled – direktno u oči.

Skloni smo da nam se neko dopadne za samo nekoliko minuta. – Istraživanja pokazuju da nam je samo nekoliko minuta potrebno da odlučimo da li nam se osoba dopada ili ne, kada je upoznajemo.

Zagrljaj leči – da li ste znali da možete osetiti olakšanje od manjih bolova kada zagrlite svoje voljene.

Neka istraživanja tvrde da samo pogled na sliku voljene osobe kada ste sami, može biti iskustvo koje leči.

Ljubav je gotovo kao kokain. Naučnici kažu da ljubav stvara euforično stanje uma koje je slično efekatu kokaina na um.

Istraživanja pokazuju da muškarci gledaju delove tela žene kada žele da imaju flert sa njom, ali kada je oni gledaju u lice, oni biraju potencijalnu partnerku.

Nedostatak ljubavi u životu može biti nezdravo. Ljubav ima svoju ulogu u životu i nedostatak takođe može izazvati osećaj usamljenosti, inferiornosti i depresije.

Sada postoji dovoljno dokaza da ljubav i romantika mogu biti najbolje aktivnosti protiv stresa.

Romantika nestaje u toku prve godine veze, ali posvećenost može trajati duže. Stručnjaci su zaključili da romansa ili euforičan osećaj može da nestane u razmaku od godinu dana. Nakon toga, kompatibilnost može da utiče na dalji odnos.

014

Komentara
Očitavanje..