Zašto Cipele na štikle treba da kupujte po podne

Cipele sa visokim potpeticama najbolji su saveznik ženske elegancije jer izdužuju figuru i svakoj modnoj kombinaciji dodaju notu glamura.

. Da biste se osećali udobno i prijatno dok hodate „u oblacima“, prilikom kupovine obratite pažnju na kalup, doba dana kada idete u kupovinu i visinu, savetuju stilisti.

Kalup mora da prati stopalo, inače nećete dugo izdržati u štiklama. Ako stopalo potpuno ne „legne“ na dno cipele, odnosno ako srednji, povišeni deo ne prianja uz osnovu obuće, potražite drugi model.

5 najpopularnijih cipela na Instagramu (koje će vas oduševiti)

Ujutro je stopalo uže a time i nešto manje, a tokom dana u telu se skuplja voda zbog čega noga može značajno da se proširi. Upravo ti dodatni milimetri su vrlo važni kod kupovine obuće sa visokim potpeticama. Ako ujutru kupite knap cipele, postoji opasnost da vam po podne budu preuske, a ukoliko ih budete nosili tokom cele večeri, moguća je i pojava žuljeva. Zato birajte komotne modele, čak za pola broja veće.

Ne preterujte sa visinom potpetica, posebno ako štikle nosite vrlo retko. Ukoliko vam stopalo nije naviknuto na strmi ugao pod kojim noga stoji u štikli, već posle kratkog nošenja osetićete bol u listovima i celom stopalu. Zato radije izaberite obuću sa nešto nižim, ali stabilnijim potpeticama u kojima ćete hodati bez napora i bola. Maksimalna visina potpetice za „dame početnice“ je od sedam do 10 centimetara.

izvor.novosi.rs

5 najpopularnijih cipela na Instagramu (koje će vas oduševiti)

Komentara
Očitavanje..