Zašto je dobar jutarnji seks?

To je barem lako, a ne treba ni izlaziti iz spavaće sobe. Osobe koje odmah ujutru vode ljubav ne da se osjećaju bolje tokom dana, već i na taj način jačaju imunološki sistem.

Istraživanja upućuju na to da su odrasle osobe koje dan započinju seksom zdravije i srećnije od onih kojima jutarnji ritual uključuje šoljicu kafe ili čaja bez gimnastike u krevetu. Osobe koje upražnjavaju seks imaju snažniji imunitet pa rijeđe oboljevaju od gripa ili prehlada, a mogu se pohvaliti kvalitetnijom kožom, kosom i noktima.

Američka naučnica i seksualni savjetnik u novinama dr Debi Herbenik kaže: „Jutarnji seks oslobađa oksitocin, hormon dobrog raspoloženja zbog čega se parovi osjećaju povezanije tokom cijelog dana. Od njega smo snažniji, ali i ljepši. Jutarnji seks jača naš imunitet jer povećava nivo IgA, antitela koje nas štiti od infekcija.“ Druga istraživanja takođe ukazuju na brojne dobrobiti jutarnje akcije među čaršavima. Istraživanja sa Kvin univerziteta u Belfastu otkrila su da upražnjavanje seksa tri puta nedeljno smanjuje rizik do srčanog ili moždanog udara.

Seksualni terapeuti tvrde da je jutro savršeno vrijeme za strastven početak dana, a za seks u to doba obično su raspoloženiji muškarci jer se njima dok spavaju akumulira testosteron koji će iskoristiti sljedećeg dana. Od trenutka kada se probudi, čekaju ga tri do četiri sata kad mu je testosteron na vrhuncu. Jedno istraživanje iz 2009. pokazalo je da svakodnevni seks poboljšava kvalitet sperme i povećava šanse da žena ostane u drugom stanju.

Istraživanje sa Univerziteta u Notingemu takođe je pokazalo da muškarci koji imaju redovan seksualni život u pedesetim godinama imaju i manji rizik od razvoja raka prostate.

izvor:men’shealth.rs

Komentara
Očitavanje..