ZA ILI PROTIV: Seks tokom “onih dana”

Često se povede polemika na temu da li parovi treba da imaju odnose kada žena ima menstruaciju? Nekima to nije higijenski, dok drugi baš u tom periodu ne mogu da odole, a evo šta ljekari i žene imaju na tu temu da kažu.


Tokom menstrualnog ciklusa ženski genitalni aparat ne trpi nikakve fizičke promjene, niti su genitalije tokom tih dana posebno osjetljive. Međutim, hormonske promjene koje se dešavaju u tom periodu kod nekih žena mogu biti burnije i mogu da izazovu veće problem kao što su glavobolja, razdražljivort, umor, pretjerano menstrualno krvarenje, bolne menstruacije, itd.

Ukoliko imate ove tegobe svakako vam nije do seksa, ali ako imate ciklus bez ovih pratećih simptoma, onda ne postoji nijedna medicinski opravdana zabrana da vodite ljubav sa svojim partnerom tokom onih dana. Menstrualna krv ne može proizvesti nikakve kontraindikacije, osim u slučaju polno prenosivih bolesti.

A šta kažu žene?

Sprovedeno istraživanje na tu temu kaže da čak 80 odsto žena izbjegava seksualne odnose sa partnerom kad ima menstruaciju, 75 odsto ne voli čak ni da se mazi, dok 46 odsto izbjegava da ostane da prespava kod dečka tokom tih dana.

Iako je sa medicinske tačke gledišta seks tokom menstruacije sasvim u redu, veliki broj žena odbija da se upušta u vrele igrice tokom ciklusa jer se kako kažu osjećaju “prljavo”.

Ipak, neke žene osjećaju nevjerovatan seksualni nagon baš za vrijeme ciklusa, pa nije rijetko da mnogo više uživaju u seksu baš za vrijeme mentruacije.

Šta muškarci misle o tome?

Kao i kod pripadnica nježnijeg pola, i muškarci imaju podijeljeno mišljenje. Veliki broj muškaraca neće imati ništa protiv da se upusti u intimu sa svojom ljepšom polovinom, dok će neki muškarci izbjegavati seks sa partnerkom isto iz higijenskih razloga.

izvor:tvbl.com

Komentara
Očitavanje..