Zašto je proslavljanje dostignuća i prekretnica na radnom mestu od suštinskog značaja za izgradnju jake timske kulture

Nema sumnje da će se Vaši zaposleni radovati ukoliko ih obavestite da je u planu korporativna proslava.

Ne radi se samo o dobroj zabavi i druženju, već i o drugim benefitima koje dobijaju podjednako i firma i zaposleni čiji je uticaj na rezultate poslovanja neverovatan.

Objasnićemo zašto je neophodno organizovati takva okupljanja da bi se zaposleni na svim pozicijama istovremeno opustili, povezali i motivisali za nove uspehe.

Vrednovanje radnika

Putem korporativne proslave Vaši radnici će osetiti koliko njihova znanja i veštine znače Vašoj kompaniji pa slavlje predstavlja jedan oblik nagrade i zahvalnosti za sav uložen trud u prethodnom periodu. Organizovana večera uz muziku i druženje imaće i pozitivan uticaj na njihov budući rad i održati produktivnost na željenom nivou.

Iskoristite korporativnu proslavu da pokažete koliko se zahvalni zaposlenima na dosadašnjim rezultatima i oni će se osetiti važno i cenjeno – motivisani da ostvaruju u budućnosti što bolje rezultate i da se konstantno usavršavaju.

Proslavite uspeh

Uspešno završen zadatak ili privođenje kraju novog projekta jeste povod za slavlje. Postizanje isplaniranih ciljeva uz dobre rezultate i jačanje ugleda firme na tržištu su razlozi da svoje zaposlene ’’častite’’ svečanom večerom i žurkom za pamćenje.

Korporativna proslava će im u tom slučaju pomoći da sagledaju rezultate svog rada i pružiti lepe trenutke opuštanja i druženja jer su za svoju kompaniju uložili dovoljno znanja i veština da je ojačaju i održe među konkurentima.

Šansa za team building

Saradnja među zaposlenima, gde se podrazumeva interakcija sa svima bez obzira na pozicije, ključna je za opstanak kompanije i njen dalji napredak. Bilo kakva korporativna proslava ili aktivnost zabavnog karaktera će ojačati dinamiku u timu i poboljšati međusobnu komunikaciju i razumevanje.

Slavlje će biti od koristi i šefovima i radnicima da se bolje upoznaju i ostvare efikasniju saradnju u budućnosti, što naravno dovodi do brojnih benefita za kompaniju gde se ubrajaju uspešno urađeni radni zadaci, manje odlaska na bolovanje i veći profit. Ogroman plus je i stvaranje trajnih prijateljstava u firmi, a to naravno predstavlja i dodatnu motivaciju za rad i utiče na rast produktivnosti zaposlenih.

Team building takođe mogu pomoći u povećanju produktivnosti poboljšanjem morala i nivoa motivacije na radnom mestu.

Oslobađanje od stresa

Stresni momenti na radnom mestu nisu neobična pojava, a sva briga, nerviranje i umor će da iščeznu nakon korporativne proslave. Neka takvo okupljanje svima posluži kao trenutak da se opuste i zaborave na probleme na koje su naišli tokom rada i da uzdignute glave idu dalje u nove pobede.

Druženje uz muziku i dobru hranu će poboljšati raspoloženje zaposlenih i podići elan. Svakako, što su ljudi iz Vašeg tima srećniji, produktivnost raste i šansa za ostvarenje željenih ciljeva je veća, a korporativnom proslavom ćete ih sigurno usrećiti, pokrenuti i ohrabriti da se na svom radnom mestu pokažu bolje.

Prilika za nove saradnje

Na korporativnoj proslavi postoji šansa da ćete upoznati potencijalne saradnike ili buduće zaposlene te je opušteno okupljanje jedan od načina da pokažete kako se ophodite prema svom timu i koliko ih cenite.

Na slavlju može doći do sklapanja novih poslova i inovativnih ideja za dalji progres. U isto vreme ćete ’’napuniti baterije’’ i možda započeti nešto novo što će dodatno ojačati Vašu kompaniju i poboljšati joj ugled.

Šansa za promociju

Korporativna proslava je odličan način da kompanija promoviše svoj rad, proizvod i uslugu. Može pružiti dobru zabavu i druženje prisutnima i istovremeno ih na moćan i upečatljiv način edukovati o svom načinu poslovanja ili novoj ponudi.

Ovo je posebno značajno ukoliko će na proslavi biti prisutni budući kupci, poslovni partneri ili osobe koje žele da se pridruže Vašem timu i rade za njega. Ostavite dobar utisak i u marketing uključite korporativne proslave kao priliku da se bolje predstavite i svojoj radnoj ekipi, ali i potencijalnim saradnicima i mušterijama.

Evo nekoliko ideja za korporativnu proslavu…

  • Godišnjica osnivanja firme obeležena u nekoj svečanoj sali uz dobru hranu i piće. Da ne zaboravimo i muziku koja je presudna za održavanje dobre atmosfere i veselje
  • Promocija novih proizvoda kroz svečanu večeru u restoranu. Eto šanse da svi prisutni bolje upoznaju firmu i njenu ponudu, planove za budućnost i inovacije.
  • Seminar u sklopu firme ili nekom komfornijem prostoru je šansa za edukaciju i druženje prisutnih. Razmenite informacije o dosadašnjem poslovanju, rezultatima i napretku, kao i sveže ideje i predloge za dalji progres.
  • Proslava Nove godine uz pažljiv odabir lokala. Vodite računa da Vaši gosti imaju dovoljno mesta za parking, a da prostor ima dobru ventilaciju i dovoljno prostora za ples.
  • Porodični dan organizovan u kompaniji ili van nje uključuje i članove porodica zaposlenih. Uz adekvatan zabavni sadržaj pruža se prilika da najbliže osobe Vaših članova tima bolje upoznaju firmu za koju oni rade svakodnevno.
Foto Pexels
Komentara
Očitavanje..