Zbog čega treba da odaberete novčanik od prirodne kože?

Ili je volite ili je mrzite, međutim nema rasprave kada u pitanje dođe bezbroj stvari koje koža radi savršeno. Jedna takva stvar vam pomaže da nosite svoj novac, kreditne kartice, vizit karte, vozačku dozvolu i druge svakodnevne potrepštine u obliku kartica. Pouzdan dodatak, kožni novčanici se lako nose u dzepu pantalona ili jakne, a istovremeno su udobni ilako dostupni. Koža je očigledan izbor za novčanike – materijal na koji ste se oslanjali za cipele, odeću, nameštaj, pa čak i maske za telefone. To je prirodni, održivi resurs koji je mekan, izdržljiv i jedinstven, dolazi u različitim bojama ili završnim obradama. Što se tiče atributa koje tražite u novčaniku, malo šta može nadmašiti kožu, bilo u kvalitetu ili fleksibilnosti za dizajnersku izradu.

Kožni novčanici u veoma dugotrajni

Koža je u upotrebi od kada je rani čovek otkrio njen potencijal i može da nadživi mnoge prirodne i sintetičke materijale. Dok drugi materijali počinju da se lome i habaju, kožni novčanici mogu da se prenose generacijama. Sve što koža zahteva je prostor za disanje i odgovarajuću količinu vlage i može stajati vekovima. Ovaj materijal će podneti toplotu, vlagu, prljavštinu i hladnoću i ostati mekan i postojan. Novčanik napravljen od kože nije podložan napadima gljivica ili grinja zbog svojih prirodnih vodootpornih svojstava. 

Pružaju korisnost i funkcionalnost kao ni jedan drugi materijal

Kožni novčanici nemaju mehanizme ili poluge za rad, samo standardne otvore za gotovinu, kartice i možda bezbojan otvor za ličnu kartu ili neku sliku. Zbog savitljivosti kože možete nesmetano manevristi po unutrašnjosti novčanika. Ne možete reći isto za plastiku, teksas, metal ili materijale od uljenih vlakana. Koža takođe ima vizuelnu privlačnost, koja odgovara bilo kojoj odeći, što je sastavni deo mode. Čak i izlizani ali netaknuti kožni novčanik je simpatičan i vrlo estetičan.

Veoma laki za čišćenje i održavanje

Kožu je potrebno čistiti ako želite da vas vaš novčanik služi onoliko dugo koliko je proizvođač predvideo. Budući da je prirodan materijal, novčanici od kože se mogu koristiti u raznovrsnoj upotrebi uz vrlo malo truda i nege. Takođe je lako popraviti vaš novčanik u koliko je pocepan ili su mu se šavovi raspali, dok se pocepane unutrašnje obloge od tkanine mogu zameniti. Uz upotrebu meke četke, malo sirćeta i vodenog rastvora  će ukloniti svu prljavštinu kao i fleke. Kada ne koristite novčanik od kože vatite ga u kutiju za skladištenje kako se materijal ne bi osušio i izbledeo. Tretiranje kože kokosovim uljem će vam osigurati uglačan novčanik koji će imati vodootporni sloj radi dodatne izdržljivosti.

Tekstura kože

Ne postoji bolji osećaj od sedenja na na novoj kožnoj sofi ili sedištu automobila, a isto važi i za rukovanje vašim novim kožnim novčanikom. Preklop od kože ima glatku mekanu gipkost koja se ne može ponoviti drugim materijalima novčanika. Kako stari, tekstura se poboljšava, a vaš kožni novčanik je u stanju da uđe i izađe iz vašeg dzepa bezbroj puta godinama bez značajnog gubitka kvaliteta.

Pristupačnost kada je reč o ceni

Pošto je koža uobičajen materijal, novčanici napravljeni od istog nisu preskupi. Kupovinom ovakvog novčanika po vrlo povoljnoj ceni, dobijate odličnu investiciju koja će ostati uz vas godinama. Prava koža nije luksuzni predmet, ali luksuzni novčanici napravljeni od ovog autentičnog materijala vrede svaki dinar.

Fleksibilnost dizajna

Od kombinacija životinjske kože do ručno izrađenih varijanti koje govore o eleganciji i stilu, novčanici od kože imaju praktično bezbrojne opcije stila. Vaš kožni novčanik na dva ili tri preklopa može biti jednostavan i čist, ili može biti napravljen isključivo tako da odgovara vašoj jedinstvenoj ličnosti. Novčanici od kože koji su ugravirani i monogramirani za dalje prilagođavanje odlično će se slagati sa svakom odevnom kombinacijom kao pečat dobrog ukusa.

Foto Pexels
Komentara
Očitavanje..