ZDRAVO I UKUSNO: Ove namirnice imaju NULA kalorija i možete ih jesti NEOGRANIČENO!

Neće vas gristi savest ako preterate.
Da budemo precizniji, ne postoji hrana koja ima nula kalorija, već se tako nazivaju namirnice koje sadrže tako malo kalorija da energija koju potrošite tokom uobičajenih svakodnevnih aktivnosti – poništava njihovu kalorijsku vrednost. Evo koje namirnice spadaju u tu kategoriju.

voce
Celer

Ako ste jeli celer, sigurno ste imali osećaj kao da niste ni jeli, zato nije iznenađenje što spada u namirnice koje imaju nula kalorija. Celer u sebi sadrži dosta vode, zbog čega 100 grama ove namirnice ima samo 16 kalorija.

 

Pomorandže

Ovo voće bogato je vitaminom C, a u poređenju sa drugim voćkama, sadrži malo kalorija – 47 na 100 grama. Ako želite da unesete manje kalorija tokom dana, a da ne gladujete, navalite na pomorandže.

profimedia-0077703917
Kupus

Stručnjaci tvrde da je svež kupus prevencija za rak i srčane bolesti, a s obzirom na to da ima samo 25 kalorija na 100 grama, pomoći će vam i da zdravo smršate. Dakle, samo uobičajenim pokretima koje napravite tokom dana, bez dodatng vežbanja, lako ćete potrošiti kalorije koje unesete konzumirajući kupus.

 

Krastavac

S obzirom na to da krastavac sadrži dosta vode, ne iznenađuje što ima malu kalorijsku vrednost. Ako pojedete 100 grama krastavca, unećete samo 16 kalorija, zato slobodno navalite…

profimedia-0188778928
Limun

Pored toga što sadrže dosta vitamina, u 100 grama limuna nalazi se samo 29 kalorija. Ono što je takođe važno je da limun alkaizuje namirnice i sadrži antioksidante, zbog čega je odličan za zdravlje.

Komentara
Očitavanje..