ŽELITE SREĆNU VEZU? Samo pratite ovih OSAM saveta – treći je SRŽ SVEGA!

Sigurno će vam pomoći.

Poverenje među partnerima svakako je važan, možda najvažniji faktor u vezi ili braku, ali postoji još nekoliko elemenata koji mogu da utiču na odnos među partnerima.

Evo nekoliko saveta stručnjaka za veze i bračnih tepaeuta koji će vam pomoći da budete srećni u dugoj vezi ili braku.

1. Pohvalite ih

Iskren kompliment je uvek dobrodošao, imajte to na umu. Ekspert za veze Džon Gotman kaže da su najsrećniji parovi oni koji izražavaju svoju ljubav hvaleći partnera. To ne moraju uvek da budu rečima kojima ćete ga pohvaliti, ponekad dodir ili pogled pun zadovoljstva govore više od reči. Ako je vaš partner vaš glas razuma, recite mu to.

2. Pričajte o prošlosti

Parovi u stabilnim vezama razgovaraju u prošlosti i ne izbegavaju ni one “loše” delove, ali se ipak fokusiraju na pozitivne uspomene i trenutke koje su delili.

3. Ne pokušavajte da promenite jedno drugo

Eksperti kažu da nikada ne bi trebalo da pokušavate da promenite sitnice koje su vas privukle na partneru. Bračni terapeuti kažu da su najsrećniji parovi oni koji prepoznaju i cene razlike koje postoje između partnera.

zaljubljeni par

Foto: Profimedia

4. Uvek slušajte

Koliko god da je to ponekad iscrpljujuće, slušajte šta vam partner govori jer je to važan element svake duge, srećne veze. Najvažnije od svega, nikada ne stajte na stranu osobe na koju vam se partner žali. To ne znači da treba da ga lažete da je u pravu i onda kada nije, ali ne postavljajte se kao da ste mu neprijatelj.

5. Ne “ušuškavajte” se previše u vezu

Parovi lako zapadnu u rutinu i dane provode u pidžamama, gledajući TV. Međutim, najsrećniji su oni parovi koji povremeno zajedno izlaze, hvale izgled jedno drugog i rade zabavne stvari koje održavaju “varnice” između njih.

6. Delite kućne poslove

Najčešći izvor tenzije u vezama i brakovima su kućni poslovi. Da biste izbegli rasprave oko toga čiji je red da obavi neki posao, uradite to zajedno. Eksperti kažu da je zajedničko obavljanje kućnih poslova i to vreme koje provodite zajedno veoma važno za jačanje veze.

7. Vežbajte zajedno

Dr Džejn Grir kaže da su zajednički treninzi veoma važni za zdravu i srećnu vezu. To je, kaže, način da “izbacite” svoje frustracije i očistite um i telo.

8. Šetajte zajedno

Barem jednom nedeljno izađite zajedno u polusatnu šetnju. Dr Grir kaže da je to sjajan način da se zajedno oslobodite stresa, ali i da usput razgovarate o onome što se dešava u vašim životima.

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije