ŽENSKA INTIMA 5 vrsta ženskog orgazma: Ovako možete da ga doživite i bez ikakvog dodira!

Upoznajte se sa 5 tipova ženskog orgazma

O vaginalnom i klitoralnom orgazmu sigurno si sve čula i znaš. Međutim, jesi li znala da ima još tri tipa orgazma

? Uglavno, sakupi ih sve!

1. Analni orgazam

Mnogim ženama je analni orgazam nepoznanica. Međutim, na anusu se nalazi bezbroj nervnih završetaka koji to područje čine vrlo osetljivim na dodir. Ko je otvoren za ovaj način seksualne igre, ima puno šansi na taj način doživi orgazam. Važno je biti potpuno opuštena i koristiti puno lubrikanta. Sfinkter (mišić stezač, odnosno mišić zatvarač koji je vezan za urinarni trakt) jedan je od najjačih mišića u telu pa ga je teško držati opuštenim. Međutim, ako je analni seks polagan i imaš potpuno poverenje u partnera, možeš da doživiš neke potpuno nove osećaje i na taj način doživiš vrhunac.

2. Mentalni orgazam

Ženama je moguće doživeti orgazam bez telesnog dodira, odnosno stimulacije. Voljom misli moguće je (to se događa uglavnom u snu) doživeti neverovatna seksualna iskustva. Ako želiš svesno postići mentalni orgazam, onda će ti pomoći erotske maštarije u kombinaciji sa svesnim disanjem.

3. Višestruki orgazam

Žene imaju jednu prednost pred muškarcima: ne treba nam stanka da odmah nakon orgazmaopet dođemo do vrhunca. Stoga su mogući višestruki orgazmi, odnosno više vrhunaca u kratkom razdoblju. Kod žena je lakše postići orgazam nakon što je već jedan doživela. Telo je tada preplavljeno hormonima sreće pa su erogene zone još jako prokrvljene.

Ženski orgazam je još uvek mnogim muškarcima prava zagonetka. Previše su različiti procesi kod muškaraca i žena koji vode do vrhunca. Međutim, ruku na srce: koliko i sama zapravo znaš o ženskom orgazmu? Jesi li znala da postoji pet različitih puteva do vrhunca?

4. Vaginalni orgazam

Svaka treća žena može za vreme seksa s partnerom doživeti vaginalni orgazam. I to iz dva razloga: jedan je zato jer je vaginalni orgazam direktno povezan s G-tačkom,  a stimulacija te tačke moguća je tek u određenim položajima. Recimo, naročito je intenzivna u misionarskoj pozi, kad se kolena povuku prema ramenima. Zanimljivo je da ne osećaju sve žene zadovoljstvo kad im se stimuliše G tačka, a neke čak to smatraju neugodnim.

5. Klitoralni orgazam

Oko 70 posto svih žena doživi orgazam za vrijeme seksa tek kad im se stimuliše klitoris. Oko 8000 živaca završava na klitorisu, zbog čega je neverovatno osetljiv na stimulaciju. Pri tome je važno dovoljno prirodne (ili veštačke) navlaženosti, ali i dosta strpljenja: ženi treba oko 16 minuta da dođe do klitoralnog orgazma. Lakše ga je doživeti od vaginalni, ali je zato kraći i manje intenzivan.

Foto Profimedia
Izvor/Autor miss7
Komentara
Očitavanje..