Zvuči suludo ali sigurni smo da ne nanosite dezodorans kako bi trebalo!

Ovo je pravi i jedini način. 

Sigurno smatrate da dobro održavate higijenu posebno kada se radi o nečem tako jednostavnom kao što je nanošenje dezodoransa. Ali ako vam pazuh još ima neki neprijatan miris ili svrab, nešto ne radite dobro. Pokušajte da izbegnete ove uobičajene greške.

Proizvod koji koristite vam ne odgovara

Dezodorans i antiperspirant su dva različita proizvoda. Ako vas brine jedino miris, koristite dezodorans. Antiperspiranti sadrže aluminijum-hlorid, sastojak koji blokira znojne žlezde. Ako se jako znojite, koristite antiperspirante.

dezodorans

Foto: Profimedia

Nanosite ga u pogrešno vreme

Dezodorans može da se nanosi bilo kada tokom dana, ali veče je vreme za antiperspirante. To je doba dana kada se uglavnom manje znojimo. Nije pravilo, ali antiperspirant će se bolje vezati za kožu pre nego što se pojača količina znoja drugi dan.

Ne stavljate dovoljnu količinu

Ponekad nije dosta staviti tek malo nekog sredstva. Da bi se izbegla neželjena mokra mrlja ispod pazuha, na primer usred važnog sastanka, budite velikodušni i nanesite veću količinu antiperspiranta na celo područje pazuha da budete sigurni da ste pokrili sve znojne žlezde.

Koristite proizvod koji ima jak miris

Osećate da vas pazusi iritiraju, pomalo peku ili svrbe? Žene koje imaju ekcem ili osetljivu kožu moraju da izbegavaju dezodoranse teških mirisa jer oni iritiraju kožu. Pre nego što počnete da ih nanosite ispod ruke, isprobajte ih na korenu dlana (gde stavljate parfem) ili koristite neke bez mirisa.

 

Znoj

Foto: Profimedia

Koristite isti dezodorans godinama

Ako ih nanosite kako treba, a još uvek osećate da ste znojavi, možda je vreme za drugi proizvod. Možda su se znojne žlezde navikle. Telo može da razvije rezistenciju na antiperspirante i ako ne prestajete da se znojite, javljaće vam se mokre fleke ispod pazuha. A tako rastu mikroorganizmi koji doprinose neprijatnom mirisu.

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije