Postoji više razloga zbog kojih bi trebalo da spavate bez odeće, ali izdvajamo deset najbitnijih:

Kontakt

Ukoliko živite sa partnerom, lepše ćete spavati ako imate direktan kontakt s njim. Preporučljivo je da oboje spavate goli, jer će se tada u većoj meri lučiti oksitocin, hormon sreće.

Dobar osećaj

Često zaboravljamo koliko je fenomenalan osećaj spavati go leti. Nije nam previše toplo, a osećamo se slobodno. Spavanje bez odeća je najvažnije onima koji imaju kompleks da se obnaže preko dana, jer se noću zaboravljaju svi nedostaci.

Pregrejavanje

Zašto biste spavali obučeni ili pokriveni kada napolju ima milion stepeni? Ukoliko vam je toplo dok spavate, dolazi do zdravstvenih problema, počevši od lošeg sna do gojenja.

Partner treba da spava go

I partner treba da se oslobodi
I PARTNER TREBA DA SE OSLOBODIFOTO: PROFIMEDIA

Kao što vama utiče na zdravlje i mladolikost – tako muškarcima utiče na plodnost. Partner treba da spava go, jer kada je temperatura u testisima u granicama normale, sperma će biti zdravija i kvalitetnija.

Bez nervoze

Najvažniji razlog je odsustvo nervoze. Logično je da ćete ako budete obučene, lošije spavati i biti nervozne sledećeg dana.

Ispuštanje hormona

Ako spavate goli, hormoni rasta će se ispuštati i podsticati telo na razvoj: poboljšava se gustina kostiju, ojačavamo unutrašnje organe i imunitet.

Kvalitetniji dan

Noću će vam odnos sa partnerom biti initminiji i produktivniji, a samim tim će vam i dan biti kvalitetniji.

Zaobilaze vas infekcije

Manje su šanse da dobijete infekciju
MANJE SU ŠANSE DA DOBIJETE INFEKCIJUFOTO: PROFIMEDIA

Ukoliko spavate bez odeće, velike su šanse da vas infekcije zaobiđu, jer vaše intimno područje „diše“ slobodnije nego kada ste obučene. Podrazumeva se da spavate u čistoj posteljini, jer i to sprečava infekcije.

Temperatura

Temperatura tela je veoma bitna. Ako izuzmemo zdravstvne probleme, poput gojenja, preterano zagrevanje može uticati na to da brže starite i da ne budete plodni.

Manje veša za pranje

Poslednji, ali ne i najmanje važan – pranje veša. Ukoliko spavate bez odeće, nemate šta da perete. Ekonomično, a i olakšava vam kućne poslove.

N.M.